|

Siirt'e Tıp Fakültesi müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Siirt 6. Olağan İl Kongresi öncesinde halka hitap etti. 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' diyen Cumhurbaşkanı, burada okuduğu şiir nedeniyle hapis yattığını hatırlattı. Erdoğan ayrıca, Siirt Üniversitesi'ne en geç 2 yıl içinde tıp fakültesi kurulacağını da açıkladı.

Yeni Şafak
14:40 - 8/04/2018 Pazar
Güncelleme: 14:50 - 8/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Siirt 6. Olağan İl Kongresi öncesinde halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Yeniden bir diriliş hareketini başlattık mı? Şimdi sizleri tebrik ediyorum, kutluyorum. Bugün, Siirt'te 6. Olağan Kongremizi yapıyoruz. Sizlerle bu coşku içinde bu kongreyi yapmak bizleri mutlu ediyor.

Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Bize Siirt'teki o konuşma ile ne yaptılar, cezaevinin yolunu gösterdiler. Ne yapmıştık, bir şiir okumuştuk. Bu şiir Milli Eğitim'in onayından geçmiş bir şiirdi. Bundan dolayı içeri girdik ve sonra çıktık. Partimizi kurduktan sonra 16 ay sonra tek başımıza iktidar olduk.

Diyorum ki, biz kardeşiz. Kardeşlerin arasına fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kardeşler, kardeşleri Allah için sever. O sevgiyi kimse alıp götüremez.

Bu canlılığınız, bu heyecanınız daim olsun. Ama bir şey daha yapacağız. Çok çalışacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Şu Siirt'e neler yapmadık ki? Şimdi size bıgün buradan bir müjde veriyorum. İnşallah Siirt Üniversitesi'ne 2 yıl içerisinde Tıp Fakültesi'ni kuruyoruz. YÖK'ten geçti."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Siirt
#Cumhurbaşkanı
6 yıl önce