|

Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rahip Brunson gerilimine ilişkin ABD'li mevkidaşı Pompeo'yla tekrar görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada "Rahip Brunson konusunun çözümü için girişimler devam edecek. İki tarafın ortak kaygıları dile getirildi" denildi.

Yeni Şafak
22:42 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile telefonda görüştü.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rahip Brunson gerilimine ilişkin ABD'li mevkidaşı Pompeo'yla tekrar görüştü.

ABD'den yapılan yazılı açıklamada "Rahip Brunson konusunun çözümü için girişimler devam edecek. İki tarafın ortak kaygıları dile getirildi." denildi.

İkinci görüşme

İki bakan, Rahip Brunson'ın ev hapsine alınması sonrasında, ABD'den gelen "yaptırım" mesajlarının ardından bir görüşme yapmışlardı.

Bakan Çavuşoğlu o görüşmede Pompeo'ya hukuk kurallarının herkes için geçerli olduğunu ve Türkiye'nin kimseni tehdidine boyun eğmeyeceğini söylemişti. İki bakanın bugünkü görüşmesi gerilim sürerken kurulan ikinci temas niteliğinde.

ABD'den yazılı açıklama

ABD Dışişleri'nden Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "Rahip Brunson konusunun çözümü için girişimler devam edecek. İki tarafın ortak kaygıları dile getirildi." denildi.


#ABD
#Türkiye
6 yıl önce