|

CHP 12 Eylül'ü vitrine çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül savcısının oğlu Tunç Soyer’i İzmir’de aday göstererek “darbecilik geleneği”ni sürdüren CHP’ye tepki gösterdi: CHP, Türkeş ve arkadaşlarını ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını bugünlerde yeniden vitrine çıkartmak suretiyle 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor.

Fazlı Şahan
04:00 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:21 - 30/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, müjdeleri peş peşe açıkladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Siz sahada ne kadar çalışırsanız çalışın, seçimin kazanıldığı yer sandıktır. Zaman zaman anlattığım Arslanköy örneği vardır. CHP'yi tanımak için Arslanköy'ü iyi bilmek gerekir. CHP, 1946 seçimlerini açık oy gizli tasnif usulüyle kazandıktan sonra yetinmemiş gözünü 1947 yılındaki muhtarlık seçimlerine dikmiştir.

SABAHA KADAR SANDIĞI BEKLEDİLER

  • Sandık görevlisi CHP adayının kazanamayacağını görünce hastalandım deyip sandığı karakola götürmek ister. Arslanköy kadınları sandığın götürülmesine izin vermez, Torosların soğuğunda sabaha kadar sandığı bekler. Ertesi gün yapılan sayımda, Demokrat Partili köy muhtarı adayı, seçimi 10 kat farkla kazanır. Sonucu hazmedemeyen CHP'li yöneticilerin itirazıyla il valisi seçimin yenilenmesine karar verir.

ARSLANKÖYLÜLERİN İDAMI İSTENDİ

Köye gelen jandarmayla köylüler arasında nahoş hadiseler yaşanır. Aralarında bebekli kadınların da olduğu çok sayıda Arslanköylü hapse atılır. Bu olay bir isyan havasına büründürülüp sanıklar hakkında idam cezası istenir. Yargılananlar arasında bulunan Elif isminde kahraman bir kadın, hakime 'Rey demek ırz demektir. Soruyorum size, oyumuzu mu teslim edelim, ırzımızı mı?' diyerek meydan okur.

ALTMIŞ YILDIR HİÇ DEĞİŞMEDİ

  • CHP'yi tanımak istiyorsanız CHP budur. CHP hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye saygı duymamıştır. CHP hiçbir zaman milli iradeye saygı duymamıştır. CHP 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor. Rahmetli Menderes, sandıktan çıktığı halde arkasında CHP'lilerin olduğu darbecilerin urganından kendini kurtaramamıştır. Yine aynı CHP, sandıktan çıkan rahmetli Türkeş ve arkadaşlarını 12 Eylül'de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların (askeri savcı Nurettin Soyer) mirasçılarını bugünlerde yeniden vitrine çıkartmak suretiyle 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor.

DEMOKRASİ HAVARİLİĞİ ALDATMASIN

Milletten aldığı yetkiyle başbakanlık görevine gelen rahmetli Erbakan'ı, binbir hileyle alaşağı eden de yine aynı kafadır. Bugün karşımızda yıllardır iktidardan uzak kalmış olmanın mahcubiyetiyle demokrasi ve özgürlük havariliğine soyunan bir CHP olması kimseyi aldatmasın. Şimdi yanlarında yoldaşları, yandaşları var.

Bu yoldaşlarıyla, bu yandaşlarıyla beraber Cumhur İttifakı'na karşı bir ittifak oluşturdular.

YONTULMAMIŞ FAŞİST ZİHNİYET

Başarılı olamayacaklar, yine onlara, 31 Mart'ta benim vatandaşlarım gereken dersi, gereken cevabı sandıkta verecektir. İş başında bulundukları belediyelerden, kendi partilerinin içindeki uygulamalardan çok iyi biliyoruz ki bu kılıfın altında gücü eline geçirme umuduyla yanıp tutuşan, yontulmamış bir faşist zihniyet vardır. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz milletimizle gönül bağımızı güçlendirdikçe CHP'nin giderek marjinalleşeceğine ve siyasetin denkleminden çıkacağına ben inanıyorum. İnşallah önümüzdeki seçimler CHP'nin devre dışı kalışının da miladı olacaktır.

  • Bir gece sizi arayabilirim
  • Teşkilata uyarılarda da bulunan Erdoğan, "Arkadaşlarımız oy verme işleminden en az bir saat önce görev yerinde bulunmalı ve asla terk etmemeli. Hİçbir sandığı boş bırakmamalıyız. AK Parti tüm sandıklarda üye bulundurma hakkına sahiptir. İstanbul'da il başkanımız bütün sandıklarda sandık kurulu üyelerini belirlediklerini söyledi. Getirdi önüme, rastgele 10-15 tane sandık kurulu üyesini gece 01.00 gibi aradım. Birkaç tanesi hangi sandıkta görevli olduğunu bilmiyordu. Bir de henüz tebliğ edilmedi diyenler var. Bir gece sizi de arayabilirim. Bu işi sıkı tutacağız.
  • Hafife almayacağız" dedi. Erdoğan, “Oy verilen okullarda ayrı ayrı sorumlularımız olacak. İlçe teşkilatlarımız hukuki yardımdan lojistik desteğe kadar seçim hazırlıklarını yapmış olarak faaliyet gösterecek. Milletimizin sandıktan çıkan iradesinin başımızın üzerinde yeri vardır.
  • Orada bir sıkıntı varsa sorumlusunun sandık değil kendimiz olduğunu kabul etmemiz lazım. Milletle inatlaşılmaz, millete tabi olunur. Sandıkta sıkıntı yaşamışsak milletimizle gönül bağımızı sorgulamalıyız" dedi.

Sinema zirvesi


Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinema sektörü temsilcilerini kabul etti. Beştepe’de gerçekleşen ve 1 saat 10 dakika süren kabulde, Erdoğan’a Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti. Toplantıya Birol Güven, Şükrü Avşar, Timur Savcı, Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer, Oktay Kaynarca, Demet Akbağ, Raci Şaşmaz, Burak Özçivit, Bülent İnal, Tamer Karadağlı, Onur Tan, Elif Dağdeviren, Cemal Okan, Çağrı Özeren, Necati Akpınar, Fatih Aksoy, Mahsun Kırmızıgül, Kerem Çatay, Mehmet Bozdağ, Serdar Öğretici, Şoray Uzun, Bahadır Özdener, Şükrü Erol Avcı, Mars Entertainment'ten film yapımcısı Muzaffer Yıldırım katıldı.

  • Kömür işçilerine istihdam müjdesi
  • Kömür madenlerinde çalışan işçilere de müjde veren Erdoğan, “Manisa Soma’daki kömür madenlerinde çalışan kardeşlerimize bir müjde vermek istiyorum. Soma Işıklar bölgesinde rödovans usulü ile çalıştırılan ve yılda 6 milyon ton kömür çıkartılan bölgelerdeki sözleşmeler sona ermek üzeredir. Bu madenler önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumumuza ait bir şirket tarafından işletilecektir. Halen bu madenlerde çalışan 2 bin 400 işçimizin tamamı da Türkiye Kömür İşletmelerinin şirketinde kadrolu olarak ve aynı şartlarda maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir. Soma’daki yeni işletmeye açılacak ve 351 milyon ton rezervi bulunan sahalarda yatırımcılarımızın 10 bin kişiyi istihdam etmesini bekliyoruz” dedi.
  • Şekerde kota 2,5’a düşüyor
  • Erdoğan, "Her fırsatta milletimizin hayatını kolaylaştıracak, sanayicimizin, esnafımızın, çiftçimizin, üreticimizin, emeklimizin velhasıl toplumun her kesiminin derlerine derman olacak adımlarla ilgili müjdelerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi. Erdoğan, nişasta bazlı şeker kotalarına ilişkin, "2001 yılında yayınlanan Şeker Kanunu'nda, nişasta bazlı şeker kotaları yüzde 10 olarak belirlenmişti. Biz bu kotayı geçtiğimiz yıl yüzde 5'e düşürmüştük. Şimdi bir adım daha atıyor ve nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 2,5'a indiriyoruz. Böylece milletimiz arasında tartışma konusu olan nişasta bazlı şeker kullanımını oldukça düşük bir seviyeye çekmiş oluyoruz. Halkımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşabilmesi için üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.
  • SMA hastaları artık ilaçsız kalmayacak
  • SMA hastalarının ilaç bedelinin geri ödeme listesine alınmasına ilişkin de müjde veren Erdoğan, “Daha önce bu hastalığın kontrol altında tutulmasında kullanılan ve gerçekten çok pahalı olan ilaç bedelinin geri ödemesiyle ilgili sorunu çözmüştük. Şimdi aynı hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil ettik. Bununla ilgili karar komisyonda alındı, yakında Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek. İnsan hayatını ve milletimize hizmeti her şeyin üzerinde tutan bir yönetim olarak, bu tür kritik ilaçların, ki bunların fiyatları çok ama çok yüksek. Dünyada da öyle çok ülkede değil, çok az ülkede bu uygulama yapılıyor ama biz ecdadımıza layık olmanın hesabıyla bu adımı atıyoruz” dedi.
#Recep Tayyip Erdoğan
#CHP
#Tunç Soyer
#12 Eylül
5 yıl önce