|

CHP’de yeniden kurultay sesleri

CHP’de bayram dolayısıyla rafa kaldırılan olağanüstü kurultay tartışmaları yeniden başlayacak. Bayramda seçim çevrelerinde halkın nabzını yoklayan muhalif kanat, bu hafta harekete geçiyor. Muhalifler, olağanüstü kurultaydan sonra tüzük kurultayını toplamaya çalışacak.

Nur Banu Aras
04:00 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:27 - 29/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'de 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin partisinden yüzde 8 fazla oy almasıyla başlayan yönetim değişikliği talebi sürüyor
CHP'de 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin partisinden yüzde 8 fazla oy almasıyla başlayan yönetim değişikliği talebi sürüyor

CHP'de bayram nedeniyle ara verilen olağanüstü kurultay talebi yeniden alevlendi. Parti içindeki muhalifler değişim ısrarından vazgeçmedi. Anamuhalefet partisi CHP'de 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin partisinden yüzde 8 fazla oy almasıyla başlayan yönetim değişikliği talebi sürüyor. Kurultay tartışmalarına bayram arası veren muhalifler bu süreçte seçim çevrelerinde vatandaşla bir araya geldi. Burada partideki değişim isteğini yineleyen muhalifler örgütün nabzını yokladı. Muhalifler bu hafta içerisinde olağanüstü kurultay çağrılarını yineleyecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yine olağanüstü kurultayı toplamazsa muhalifler tüzük kurultayı için imza toplamaya başlayacak. Tüzük kurultayının toplanması için 249 delegenin imzasını almaları gerekli.

HEDEF DEĞİŞİM

Olağanüstü kurultay için 630 delegenin imzasını alan muhaliflerin tüzük kurultayı toplamak için 249 delegenin imzasını kısa sürede toplayacağı belirtiliyor. Muhalifler yeterli imzayı toplarlarsa tüzük kurultayı genel başkanlık seçimli olağanüstü kurultaya çevirmek için çalışacak.

#CHP
#Kurultay
6 yıl önce