|

CHP'den çelenk kararı

Diyarbakır'da şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenaze namazı öncesi CHP'nin çelengine partililer tepki gösterdi, çiçekçinin sözleşmesi feshedildi.

Yeni Şafak
21:44 - 29/01/2016 Cuma
Güncelleme: 19:53 - 29/01/2016 Cuma
DHA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın cenaze namazı öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin çelengine partililer tepki gösterdi.



Divriği Cumhuriyet Meydanı'nda kılınan cenaze namazı öncesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına gönderilen çelenktartışma yarattı. Partililer CHP Merkez İlçe Başkanı Adil Keser'e gönderilen çelenk ile ilgili tepki gösterdi. Çelengin bakımsız ve küçük olmasına tepki gösteren partililer çelengin CHP'ye yakışmadığı belirtti.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına gönderilen çelenkte, Kılıçdaroğlu yerine 'Kılıçtaroğlu' yazılması dikkati çekti.



Sur'da şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın Divriği İlçesindeki cenaze töreni için gönderilen CHP çelenginin tepki çekmesinin ardından parti yönetimi harekete geçti. Genel Merkezin talimatı ile il merkezinde anlaşmalı olunan çiçekçinin sözleşmesi feshedildi.



CHP Merkez İlçe Başkanı Adil Biçer, hassas bir konuda gereken özenin gösterilmemesi nedeni ile durumu öncelikle il yönetimine ilettiklerini, il yönetiminin de genel merkeze bildirdiğini belirterek, "İldeki anlaşmalı çiçekçi ilçe uzak olduğu için kendi çelenk göndermek yerine, ilçedeki çiçekçiyle anlaşmış. Oradaki tek çiçekçi de elindeki malzeme yetersizliğinden böyle bir çelenk hazırlamış. Gereken yapıldı" dedi.



#CHP
#çelenk
#şehit
8 yıl önce