|

CHP’de son raund perşembe

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imza savaşında ilk raund tamamlandı. Muhalefetin kurultay sınırını 632 imza ile aştığı ve toplanan imzaların perşembe günü Genel Merkez’e sunulacağı belirtiliyor. Muhalifler imza sayısını açıklamazken, kurultay için gereken sayıya ulaşıldığı söyleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 03:27 - 31/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Muharrem İnce, Kemal Kıldaroğlu
Muharrem İnce, Kemal Kıldaroğlu

CHP’de 24 Haziran seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay için başlayan imza savaşında ilk raund tamamlandı. Muhalefetin kurultay sınırını 632 imza ile aştığı belirtilirken, toplanan imzaların perşembe günü Genel Merkez’e sunulacağı belirtildi. 16 Temmuz’da başlayan kurultay düğümü perşembe günü çözülecek.

CHP’de 24 Haziran seçimlerinde alınan başarısızlığın ardından partide Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kazan kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin partisinden yüzde 8 daha fazla oy almasıyla İnce taraftarları harekete geçti. 16 Temmuz’da olağanüstü kurultay talebiyle başlatılan imza toplama süreci dün saat 17.30’da tamamlandı. Muhalifler, olağanüstü kurultayın toplanması için 630 imza eşiğini geçtiklerini idda etti. Kulislerde muhaliflerin 632 delegenin imzasını aldığı belirtilse de muhalifler yaptığı açıklamada imza sayısını belirtmedi.

BİR HAFTA SÜRE VAR

Muhalifler için toplanan imzaların Genel Merkez’e teslimi için bir haftalık süre daha bulunuyor. Tüzük gereği verilen bu bir haftalık süre, toplanan imzaların ulaştırılması, tasnifi, derlenmesi ve sunuma hazır hale getirilmesi için tanınıyor. Türkiye’nin herhangi bir ilinde son gün verilen imzanın Genel Merkez’e ya da imzayı toplayanlara ulaştırılması için bu sürenin gerekli olduğu belirtiliyor.

YETERLİ SAYIDA İMZA

Muhaliflerin tüzüğe göre, topladıkları imzaları 6 Ağustos’a kadar Genel Merkeze teslim etmesi gerekiyor. Muhaliflerin temsilcisi Gaye Usluer yaptığı açıklamada imzaların perşembe günü teslim edileceğini belirtti. Usluer, “Bugün (dün) saat 17.30’da imza verme işlemi sona ermiştir. Noter tasdikli yeterli sayıda imzayı birleştirerek perşembe günü Genel Merkezimize teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KOLTUK DERDİNDE DEĞİLİM

Öte yandan Muharrem İnce de dün notere giderek genel başkan olması halinde partiyi 45 gün içerisinde kongreye götüreceğine dair taahhütname verdi. Noter çıkışında açıklama yapan İnce, “Önümüzdeki dönemde genel başkan olursam; üyelerin önüne sandık koyacağımı, sivil toplum örgütlerinin oy kullanacağını, baroların, odaların veya CHP’nin adayını destekleyecek başka siyasi partilerin üyelerinin oy kullanacağı bir ön seçimle cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve burada kendim de aday adayı olacağım... Bunu da baştan taahhüt ediyorum ama cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsam partiyi hemen olağanüstü kurultaya götüreceğimi taahhüt ettim, bunu imzaladım. Yani koltuk derdinde değilim, Türkiye derdindeyim, çocuklarımızın geleceğinin derdindeyim” şeklinde konuştu.

İnce, bir basın mensubunun “Şu an kaç imzadasınız?” sorusuna da “Ben imzaların sorumlusu değilim” yanıtını verdi.

#CHP
#Muharrem İnce
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce