|

CHP’li Şimşek’ten 'ısıtılmış' yalan: 4 ay önce de Diyanet’e aynı iftirayı attı

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, "Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlandığı" iddiasına bulunmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı, hutbelerin uzman ekipler tarafından hazırlandığı açıklamasını yaparak, atılan iftiraya karşı yasal yollara başvurulacağını bildirirken, Şimşek’in 4 ay önce de bir televizyon programında aynı iftirada bulunduğu, yayına bağlanan Din Hizmetleri Genel Müdürü tarafından yalanlandığı ortaya çıktı.

09:16 - 28/01/2021 Perşembe
Güncelleme: 09:27 - 28/01/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Berhan Şimşek
Berhan Şimşek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek, katıldığı bir televizyon programında, Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlandığına yönelik bir söylemde bulunmuştu.


Diyanet'ten 4 ayda ikinci yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Şimşek'in iddiasını yaptığı yazılı açıklamayla yalanlamıştı. Diyanet’ten yapılan açıklamada
"Eski CHP Milletvekili Şimşek'i gerçek dışı iddiasından dolayı kınadığımızı, kendisi hakkında yasal yollara başvuracağımızı belirtmek istiyoruz"
ifadeleri kullanılmıştı.

Şimşek, 4 ay önce de bir televizyon programında benzer bir iddiada bulunmuştu. Yayına bağlanan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak da, Şimşek’in iddiasını hutbenin nasıl hazırlandığına yönelik süreci anlatarak çürütmüştü.




#chp milletvekili
#berhan şimşek
#diyanet
#cuma hutbesi
#ak parti
3 yıl önce