|

Cinayetleri asırlık Browning ile işlemiş

İzmir'e korku salan seri katil Hamdi Ayri'nin cinayetlerde kullandığı silahın 100 yıllık olduğu ve her cinayetten sonra silahı Balçova'da 10 liraya temizlettiği tespit edildi

İzmir
00:00 - 1/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 03:03 - 1/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Cinayetleri asırlık Browning ile işlemiş
Cinayetleri asırlık Browning ile işlemiş

İzmir'de yaşanan seri katil cinayetinin hergün farklı bir detayı ortaya çıkıyor. İzmir polisi, cinayetin ardından olay yerlerinde bulunan mermi çekirdekleri ve kovanları kriminal laboratuvarda inceledi ve her 2 olayda kullanılan mermilerin Browning marka bir tabancaya ait olduğunu, tabancanın da 1910 ile 1920 yılları arası yapıldığını belirledi.

Ardından zanlının bulunabilmesi amacıyla Silah Ruhsat Şubesi'nde kayıtlı bulunan 1475 Browning marka tabancanın imalat tarihlerini inceleyen polis, tabancalardan 2'sinin 1910 ile 1920 tarihleri arasında yapıldığını tespit etti. Ancak silahların sahiplerine ulaşıldığında cinayetlerde bu silahların kullanılmadığı anlaşıldı. Bu arada seri katil Hamdi Ayri'nin ise kullandığı asırlık silahı her cinayetin ardından Balçova'da 10 liraya temizlettiği ortaya çıktı.

BABASI TELEFONU AÇSA YOLA ÇIKMAYACAKTI

Öte yandan Hamdi Ayri'nin ilk kurbanı 27 yaşındaki banka çalışanı Esra Yaşar'ın, geçen cumartesi öldürüldüğü gece teyzesinin evinden saat 21.00 sıralarında cep telefonu ile babasını 2 kez aradığı öğrenildi. Teyzesinde kalmak için izin istemek amacıyla aradığı babasının cep telefonuna cevap vermemesi üzerine Yaşar'ın, evine gitmek üzere teyzesinden ayrıldığı ve yolda öldürüldüğü bildirildi.


Suçluların korkulu rüyası

Hamdi Ayri'nin Bodrum ilçesinde bir pansiyonda yakalandığı operasyona katılan İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel ekipte, daha önce birbirinden önemli cinayetleri çözen ve operasyonlara imza atan seçilmiş polislerin bulunduğu öğrenildi. İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla kurulan ekibin başında yer alan Asayiş Şube Müdürü Şerafettin Aslan, İzmir'de 2007 ve 2009 yıllarında işlenen tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasında önemli çalışmalar yaptı. Aslan'ın aydınlattığı cinayetlerin arasında İzmir'de 2006'da diş hekimi Zekiye Gökşin'i muayenehanesinde boğarak öldürülen Alpaslan Efe'nin yakalanması yeralıyor. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Levent Binici ise 2008 de Ankara Emniyetin'de de görev yaptığı dönemde 10 kız çocuğuna tecavüz ettiği iddia edilen ve 'kasklı sapık' olarak bilinen Ş.Ö'yü yakaladı.



14 yıl önce