|

Çocuk gelin operasyonu

Mardin’de kendisinden 10 yaş büyük kuzeni İ.B. ile evlendirilmek istenen 14 yaşındaki kız çocuğu F.B. düğün töreninin ardından düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Çocuk gelin korumaya alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:37 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Davetlilerin düğün salonundan ayrılmasını bekleyen ekipler, çocuk gelini kurtardı.
Davetlilerin düğün salonundan ayrılmasını bekleyen ekipler, çocuk gelini kurtardı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kendisinden 10 yaş büyük dayısının oğluyla evlendirilmek istenen 14 yaşındaki kız çocuğu kurtarıldı. Bir ihbar üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki düğün salonunda 14 yaşındaki F.B. ile 24 yaşındaki İ.B.’nin düğün töreninin yapıldığını tespit etti. Sivil ekipler, bir gerginlik yaşanmaması için düğünün bitmesini bekledi. Davetlilerin salondan ayrılmasının ardından düzenlenen operasyonla kız çocuğu kurtarıldı. Damat ile iki ailenin üyeleri gözaltına alındı.

KIZIN AİLESİ DE PİŞMAN

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, "Alo 183" hattına yapılan ihbarın ardından operasyonun gerçekleştirildiği söyledi. Efetürk, “Olaya müdahale ederek çocuk gelinimizi kurtardık. Çocuğumuzu devlet korumasına aldık. Gelinin sağlık durumu iyi. Kızımızın annesi de erken yaşta evlenmiş. Anne, bu olaya normal bakıyor. Bunun normal olmadığını, çocuğun yerinin okul olduğunu aileye anlattık. Onlar da pişman” dedi. Kızıltepe’de 29 Ocak’ta kendisinden 10 yaş büyük kişiyle evlendirilmek istenen 14 yaşındaki D.K. da düğün töreninin ardından götürüldüğü evden kurtarılmıştı.

#Mardin
#Kızıltepe
6 yıl önce