|

Cumhur buluşması

Cumhur İttifakı’nın, 24 Haziran’daki seçimden başarıyla çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli ilk kez biraraya geldi. 40 dakikalık görüşmede, yeni hükümet sistemi, seçim sonuçları ve TBMM’de izlenecek yol haritası ele alındı. Erdoğan ve Bahçeli, seçim başarısı nedeniyle birbirini tebrik etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:36 - 28/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye’deki yönetim modelini değiştiren 24 Haziran seçimlerinden zaferle çıkan “Cumhur İttifakı” Külliye’de buluştu.
Türkiye’deki yönetim modelini değiştiren 24 Haziran seçimlerinden zaferle çıkan “Cumhur İttifakı” Külliye’de buluştu.

Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nden galip çıkmasının ardından ittifakın ortaklarından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ilk kez bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP'li bazı genel başkan yardımcılarının da katıldığı görüşmede, 24 Haziran seçimlerinin ardından resmen geçilen yeni sistem, seçim sonuçları, TBMM'de izlenecek yol haritası ele alındı.

KARŞILIKLI BAŞARI TEBRİĞİ

Seçimlerden sonra telefonla görüşen Erdoğan ve Bahçeli, MHP liderinin erken seçim çağrısını takiben buluştukları 18 Nisan’dan 71 gün sonra yeniden yüz yüze görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

YILDIRIM İLE BAHÇELİ’NİN KURMAYLARI

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Başbakan Binali Yıldırım da hazır bulundu. Bahçeli'ye ise Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın, Mustafa Kalaycı ve Celal Adan eşlik etti. Görüşmede, seçim sonuçlarının analizi yapıldı. İki lider seçimlerde alınan başarıdan ve seçim sürecinde tarafların karşılıklı hassasiyetinden ötürü birbirini tebrik etti.

YENİ SİSTEM ANLATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yeni yapıya ilişkin Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanlarla görüşme yaparak yeni sistem için atılacak adımları değerlendirmişti. Edinilen bilgilere göre, dünkü görüşmede gelinen son nokta hakkında Bahçeli'ye bilgi verildi ve bu konu hakkındaki fikirleri alındı.

UYUM YASALARI KONUŞULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında yürütmenin yapılanması ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kurulacak kurul-ofislerin çalışma şekilleri hakkında da bilgilendirme yapıldı. Yeni döneme ilişkin yol haritası ele alındı. Bu doğrultuda, uyum yasaları kapsamında çıkartılacak yasaların değerlendirildiği öğrenildi. İki parti arasında kurulan ve seçim sürecinde de faaliyet gösteren Milli Mutabakat Komisyonu'nun çalışmaları ele alınarak devam etmesi benimsendi. İttifakın bundan sonraki süreçte atacağı adımlar da görüşmede ele alınan başlıklar arasındaydı.

MECLİS BAŞKANLIĞI MASADA

Görüşmede, Meclis Başkanlığı seçimi ve Meclis Komisyonları'nın durumu da masadaydı. Meclis mesaisinde ittifakın uyumlu bir şekilde çalışmalarını sürdürmesi için alınacak önlemler liderler arasında değerlendirildi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Devlet Bahçeli
#Binali Yıldırım
6 yıl önce