|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgedeki siyasi sorunlar için diyalogdan başka çözüm yok

Antalya’da düzenlenen 'Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İş Birliği Süreci Zirvesi'nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Zirvede göç ve salgın konusunda ortak mücadeleye vurgu yapıldığını belirten Erdoğan, "Bölgedeki siyasi sorunların çözümü için diyalogdan başka çözüm olmadığını düşünüyoruz. Türkiye'nin AB'ye katılım süreçlerinin hızlandırılması birliğe küresel ölçekte fayda sağlayacaktır" dedi.

17:39 - 17/06/2021 Perşembe
Güncelleme: 17:56 - 17/06/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Antalya, Diplomasi Forumu öncesi önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla 'Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İş Birliği Süreci Zirvesi' düzenlendi.

Zirvede bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güneydoğu Avrupa 2030 Strateji Belgesi'nin sürdürülebilir ekonomik büyüme hedefimize ulaşmamıza yardımcı olacağına inanıyorum" diyerek şu mesajları verdi:

Göç ve salgınlarla ortak mücadele

Salgına rağmen zirvenin yüksek katılımla gerçekleştirilmesi büyük bir başarı. Göç ve salgın gibi sınamalarla ortak mücadelenin önemini vurguladık.

"Diyalogdan başka çözüm yok"

Bölgedeki siyasi sorunların çözümü için diyalogdan başka çözüm olmadığını düşünüyoruz. Türkiye'nin AB'ye katılım süreçlerinin hızlandırılması birliğe küresel ölçekte fayda sağlayacaktır.

#Avrupa Ülkeleri İş Birliği Süreci Zirvesi
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Canlı Yayın
#Diyalog
#Göç
#Salgın
#Ortak Mücadele
#Antalya
3 yıl önce