|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Isparta'da 35 bin kişiye hitap etti: Genel ekonomik göstergeler gayet iyi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Isparta Mitingi'nde konuştu. Erdoğan, ''Genel ekonomik göstergeler gayet iyi. Uyguladığımız programın sonuçlarını bu yılın 2. yarısından itibaren görmeye başlayacağız. İstihdamımız, ihracatımız, üretimimiz tarihimizin en yüksek seviyesinde. Enflasyon düştükçe ekonomideki bu olumlu tablo çalışanlarımıza da yansıyacak'' açıklamasında bulundu. 'Deste deste dolarlarla İstanbul'da seçim kazanmak istiyorlar' diyen Erdoğan, ''Bölücü terör örgütleriyle demlenmekten, deste deste para görüntüleriyle siyaset yapmaktan öte değil'' ifadelerini kullandı.

Zeynep Karçığa
14:25 - 20/03/2024 Çarşamba
Güncelleme: 15:57 - 20/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

31 Mart Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, coşkulu kalabalığa hitap etti. Erdoğan, ''Eski Türkiye’de bu palavracı siyaset anlayışı yüzünden ülkenin onlarca yılı heba edildi. Plansızlığın kol gezdiği ülkede herkes kaybeder, en çok da çalışanlar ve emekliler kaybeder'' dedi.



Erdoğan açıklamalarına şu şekilde devam etti;


Güzel gönüllü insanlarıyla Isparta’da bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sizler de 14-28 Mayıs seçimlerinde milletvekilliğinde %55,5 Cumhurbaşkanlığında %58 oy oranıyla gönlünüzün bizden yana olduğunu gösterdiniz, bizi yalnız bırakmadınız.


Biz de Isparta’dan aldığımız güçle Türkiye Yüzyılı’nın inşası yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.



'Genel ekonomik göstergeler gayet iyi'


Türkiye son 10 yıldır terörden darbe girişimine kadar ardı arkası kesilmeyen nice sınamalara maruz kaldı. Asrın felaketi bu depremler üzerimizdeki yükü daha da artırdı.


Fakat geldiğimiz noktada yerel yönetim seçimlerine gidiyoruz. Bunların da üstesinden geleceğiz. Genel ekonomik göstergeler gayet iyi.



Uyguladığımız programın sonuçlarını bu yılın 2. yarısından itibaren görmeye başlayacağız. İstihdamımız, ihracatımız, üretimimiz tarihimizin en yüksek seviyesinde. Enflasyon düştükçe ekonomideki bu olumlu tablo çalışanlarımıza da yansıyacak.


Eski Türkiye’de bu palavracı siyaset anlayışı yüzünden ülkenin onlarca yılı heba edildi. Plansızlığın kol gezdiği ülkede herkes kaybeder, en çok da çalışanlar ve emekliler kaybeder.


Emekliye, işçiye, memura maaş ödenememe tehlikesi yaşandığı günler oldu. Üstelik o günlerin çalışan ve emekli sayısı bugünle mukayese edilemeyecek kadar küçüktü.



'Dünyada İHA'da ilk 3-4 içindeyiz'


Şu anda alanda 35 bin Ispartalı kardeşim var. İşte Isparta bu. Milletimizin çalışkan, üretken olduğunu biliyoruz.


Biz insanımızın bu vasıflarını harekete geçireceği bir altyapı oluşturmanın peşindeyiz. İşte savunma sanayi bunun örneklerinden biridir. Daha da yapacağız.


Dünyada İHA’da ilk 3-4’ün içindeyiz. Bu ülkenin adı Türkiye. Daha düne kadar neredeyse tamamen dışa bağımlı savunma sanayimiz vardı. %20’Sİ yerliydi.


Biz geldik %20’Yi %80’e çıkardık. Bize tabanca vermiyorlardı. Şimdi bizim yerli tabancalarımıza dünyanın 4 bir yanından talep var. Dünyanın en önemli ihracatçıları arasına geldik.


5. nesil uçak yapan dünyadaki 4 ülkeden biriyiz.


Amaçları karamsarlık bulutlarını tepemize toplayarak insanımızın mücadele azmini kırmaktır. Milletimizin moralini çökertme taktiği uyguluyorlar.


Bunlara yanıldıklarını 14-28 Mayıs seçimlerinde sandıkta gösterdik. Ama bunlar anlamıyor, anlamayacaklar. 31 Mart’ta, milli irade bayramını hep birlikte kutlayacağız.



'Buruk bir ramazan geçiriyoruz'


Şu mübarek günleri gecesiyle ayrı, gündüzüyle ayrı değerlendirmeliyiz. Bu yıl Gazze'de yaşanan katliamların yüzünden buruk bir Ramazan yaşıyoruz.


Rabbim oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Bizim hem kendi insanımız hem dünyadaki mazlumlar için yapacağımız en iyi şey, birliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak ülkemizi hedeflerine ulaştırmaktır.



Isparta'da 76 milyar TL'lik yatırım


Bizde tevazu egemendir. Biz gece gündüz ülkemizi, şehirlerimizi nasıl ileriye taşıyacağımızın planlarıyla yaşıyoruz. Isparta’ya 21 yılda 76 milyar TL’yi aşkın yatırım yaptık. Gençlik ve sporda 14 bin 510 kişili yüksek öğretim yurtları açtık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2,5 milyar lira tutarında kaynak sağladık. Ispartalı çiftçilerimize 25 milyar tutarında tarımsal hibe desteği verdik.



'Deste deste dolarlarla İstanbul'da seçim kazanmak istiyorlar'


Medeniyet davası diyoruz dimi? Medeniyet içi boş kavgalarla ülkenin vaktini ve enerjisini boşa harcayarak inşa edilmez. CHP’nin Belediye başkan adayı deste deste dolarlarla İstanbul’da seçim kazanmak istiyor. Ecdat gece gündüz, haraca uçkur çözmeden, harama el etmeden helalinden kazandılar. Böyle ter döktüler.


Birileri hiç eser hizmet yapmadan siyaset yapmaya çalışıyor. Yöntemimizdeki şehirleri nasıl geriye götürdüğünü sizler de görüyorsunuz. Bölücü terör örgütleriyle demlenmekten, deste deste para görüntüleriyle siyaset yapmaktan öte değil.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Isparta
#AK Parti
1 ay önce