|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimden sonra Kabine'de yeni isimler olacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda seçime ilişkin konuştu. Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yardımcılıkların, bakanlıkların, milletvekilliklerinin 'Ne vereyim abime' şeklinde bir işporta tezgahına dönüştürülmesinden rahatsızız. At pazarlığına dönüştürmek pespayeliktir" açıklamasında bulundu. "3 dönem kuralı nedeniyle Kabine'de yeni isimler de yer alacak" diyen Erdoğan, "Seçimleri kazandıktan sonra yeni isimlere görev vereceğiz. Bu dönemin adı şahlanış dönemidir" ifadelerini kullandı.

13:51 - 29/03/2023 Çarşamba
Güncelleme: 13:56 - 29/03/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kaldı. Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında seçim sürecine yönelik gelişmeleri paylaştı.


"Kabine'de yeni isimlere görev vereceğiz"

Erdoğan, "YSK'nın takvimine göre 9 Nisan'da aday listelerimizi teslim edeceğiz. 3 dönem kuralı nedeniyle yeni isimler de yer alacak. Arkadaşlarımızın bir kısmıyla önce aday sonra milletvekili olarak devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışı. Tüm arkadaşlarımızla farklı görevlerde mücadeleye devam edeceğiz. Eğilmeden, bükülmeden bu çatı altında hizmetini sürdüren herkese ihtiyacımız var.


Bu bir bayrak yarışıdır. Aday listesinde ismi olsun olmasın tüm arkadaşlarımıza farklı zeminlerde görevlerde omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Eğilmeden, yolunu kaybetmeden bu çatı altında herkesin hizmetine ihtiyacımız var. Bu seçimde de benzer durumlar, benzer değişimler olacaktır. İşte bakanlarımız. Bugüne kadar Kabine'de verdikleri hizmetleri 14 Mayıs'tan sonra Meclis'te sürdüreceklerdir. Kabine'de yeni isimlere görev vereceğiz. 9 Nisan'da aday listemizi teslim edeceğiz. Üç dönem kuralı nedeniyle aday listelerimizde yeni isimler olacak. Sandıkta güven tazelemiş olarak kendimiz ve evlatlarımız için Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmenin peşindeyiz. Yeni Türkiye'nin yarınların mutlu destanını yine birlikte yazacağız." ifadelerini kullandı.


"Bu dönemin adı şahlanış dönemidir"

Bakanların 14 Mayıs'tan sonra Meclis'te çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Erdoğan,
"Seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz. Bu dönemin adı şahlanış dönemidir. Aşacak daha çok engel var, kazandıracak daha çok hizmet var."
şeklinde konuştu.


#Cumhurbaşkanlığı Kabinesi
#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı
#seçim
1 yıl önce