|

Darbecilerin gizleyen kişiden 'darbe karşıtı' paylaşımlar

FETÖ darbe girişimi kapsamında aranan biri ağabeyi iki albayın gizlenmesine yardım eden Ömer Gazneli'nin sosyal medya hesabından darbe karşıtı paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

Yeni Şafak
17:47 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:52 - 15/08/2016 Pazartesi
AA

FETÖ'nün darbe girişiminde önemli rol oynadıkları belirlenen firari askerlerden Kurmay Albay Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın Konya'da yakalanmasının ardından gözaltına alınan Ömer Gazneli'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.



Ömer Gazneli'nin sosyal medya hesabından, 15 Temmuz'dan sonra darbe karşıtı paylaşımlar yaptığı belirlendi.



Gazneli'nin paylaşımlarından biri şöyle:



"Bu darbe kalkışması bize bir şeyi gösterdi. Allah'ın izni ile bu yedi düvelle savaş halinde olduğumuz halde bir de içimizdeki hainleri daha iyi tanımış olma fırsatını verdi hatta bu TV'deki dizilerle, filmlerle, ahlakımıza ve kültürümüze dahi saldırı halinde iken bu kefereler elhamdülillah kalbimizdeki Allah, Peygamber ve vatan sevgisini eksiltemedikleri gibi daha da fazlalaşmış duruma gelmelerine sebep oldular."



FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin aranan kurmay albaylar Müslüm Kaya ve Nebi Gazneli, Konya'da yakalanmıştı. Nebi Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli de darbeci iki albayın gizlenmesine yardım ettiği gerekçesiyle polislerce gözaltına alınmıştı. Ömer Gazneli'nin evinde arama yapan polis, iki albayın tabancalarını bahçede toprağa gömülü halde bulmuştu.



Yakalanan firari askerlerin 6 Ağustos'ta Konya'ya geldikleri, Ömer Gazneli tarafından başkasına ait kimlikle kiralanan evde kaldıkları, söz konusu tarihten bu yana dışarıya çıkmadıkları, ihtiyaçlarının Ömer Gazneli tarafından karşılandığı öğrenilmişti.










#FETÖ
#Konya
#Ömer Gazneli
#Darbe karşıtı paylaşımlar
8 yıl önce