|

Demirel, amcasını suçladı

Egebank'ın içini boşaltmaktan yargılanan Yahya Demirel, DGM'deki ifadesinde amcası Süleyman Demirel'in de bulunduğu siyasileri suçladı.

.
00:00 - 1/06/2001 Cuma
Güncelleme: 12:28 - 6/05/2014 Salı
Yeni Şafak
Demirel, amcasını suçladı
Demirel, amcasını suçladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'-ye devredilen Egebank'ı, "teşekkül oluşturmak suretiyle sistemli ve planlı olarak 1 milyar 200 milyon dolar zarara uğrattıkları" öne sürülen bankanın eski sahibi Yahya Murat Demirel'in de aralarında bulunduğu 19'u tutuklu 36 sanığın yargılanmasına başlandı. Demirel verdiği ifadede, aralarında amcası 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de bulunduğu siyasileri suçlayarak "Bankalara el konulması siyasidir. 9. Cumhurbaşkanı dahil bütün idarecilerin ihmali vardır" dedi.

İstanbul 1 No.'lu DGM'deki duruşmaya, Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Yahya Murat Demirel, Ali Süha Paya, Kevin Hood, Aykut Karabulut, Hüsnü Barbaros Olcay, Şükrü Esat Erkuş, Gökalp Baştürk, Şaban Ayhan Tatlıgil, Aydoğan Semizer, Muzaffer Aygün, Özkul Arkadaş, Ömer Özbay, Erol Ergin, Nail Keçili ve Turan Turanoğlu, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde olan Sevtap Arslan, Ayşenur Demirel (Esenler) ve Emine Mehtap Ceylan ile tutuksuz yargılanan Mehmet Suat Çelebi, Ali Ertunç Yalçın, Hüseyin Bayraktar, Özcan Tangu,Cemal Birol Meral, Şakir Gürel, Abdüllatif Yoldüz, Ahmet Yalçın, Salih Suavi Arslan, Volkan Olcay ve Mustafa Tugay katıldı.

'Ben as oyuncuyum'

Gözaltında tutulduğu ilk günler kendisine hiçbir soru sorulmadığını, ancak "baskı, tehdit ve işkenceye tâbi tutulduğunu" ileri süren Demirel, buna örnek olarak "24 saat boyunca tuvalet ihtiyacını gidermesinin engellenmesini" gösterdi.

Demirel, savunmasını şöyle sürdürdü: "Buradaki arkadaşların bir kısmını tanımam. Fakat, artık bir kaderi paylaştığımız için onlardan da 'arkadaş' diye bahsediyorum. Onlar da, ben 'as oyuncu' olduğum için ve birileri öyle uygun gördüğü için aynı muameleye tâbi tutuldu. Burada isim vermek istiyorum. Bankanın baş murakıbı Sinan Can ve hukuk müşaviri Mehmet Tural'dan bir konuda şüpheleniyorum. Bana sorgu odasında soru sorulurken, sorulan soruları polisler hazırlamadı. Sorgu odasında cep telefonuyla bu kişilerle konuşup 'Bu soruyu sorduk ve bu cevabı aldık. Buna karşılık ne soralım?' denildi."


23 yıl önce