|

Dev AVM'de dolandırıcı şoku!

İstanbul'da bir AVM'yi yoğun saatlerinde gözüne kestiren tırnakçılar bir günde 4 mağazayı aynı yöntemle dolandırarak kayıplara karıştılar. Ürünleri alan dolandırıcılar kasiyerin aklını karıştırarak vermedikleri paranın üstünü de alarak kaçtılar. Durum ise akşam kasa sayılınca kamera görüntülerinden ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
09:54 - 14/02/2018 среда
Güncelleme: 16:13 - 15/02/2018 четверг
Yeni Şafak
İstanbul'da AVM'de tırnakçı şoku.
İstanbul'da AVM'de tırnakçı şoku.

İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden birinde aynı gün içerisinde 4 dolandırıcılık vakası yaşandı. AVM’nin yoğun saatlerini fırsat bilen dolandırıcılar gözüne kestirdikleri mağazalara girip tırnakçılık yöntemi ile akıllarını karıştırdıkları kasiyerlerden vermedikleri paraların üstünü alarak AVM’den ayrıldı. Gün sonunda kasalarından eksik çıkan mağaza sorumluları güvenlik kameralarına baktıklarında dolandırıldıklarını anladılar.

MÜŞTERİ KILIĞINDA GİTTİLER

Mağaza sahiplerini tedirgin eden olay 27 Ocak Pazar günü İstanbul’da yer alan bir AVM’de gerçekleşti. Hafta sonu 50 bin kişinin ziyaret ettiği AVM’deki yoğunluğu fırsat bilen dolandırıcılar aynı gün içerisinde gözüne kestirdikleri 4 farklı mağazaya müşteri kılığında gitti.

ÜRÜNLE BİRLİKTE VERMEDİKLERİ PARALARIN ÜSTÜNÜ DE ALDILAR

Mağazalardaki en uygun fiyatlı ürünü alarak kasalardaki en yoğun anları denk getiren dolandırıcılar tırnakçılık denilen yöntem ile vermedikleri paraların üstünü ve ürünleri alarak mağazadan ayrıldı.





KASADA AÇIK, KAMERADA İSE DOLANDIRICI ÇIKTI

Olay söz konusu mağazaların kasalarında açık çıkması üzerine ortaya çıktı. Gün sonunda yapılan satışlar ile kasadaki paranın uyuşmaması üzerine şüphelenen mağaza sorumluları kasalarda bulunan güvenlik kameralarına baktıkların da gerçek ortaya çıktı.

AVM YÖNETİMİNE İLETİLDİ

Güvenlik kameralarına takılan dolandırıcıların aldıkları ürün ile kasaya gelerek kasiyerle bir yandan konuşurken bir yandan da cebinden çıkarttıkları paralar ile oynayarak kasiyerin aklını karıştırdığı görülüyor.




200 TL OYUNU!

Olayla ilgili konuşan mağaza sorumlusu yaşananları şu sözlerle anlattı; Mağazamıza özellikle yoğun saatlerde gelen şahıslar önce kasada tek kişi olup olmadığına dikkat ediyor. Daha sonra fiyatı uygun bir urun alıp 200 TL verip daha sonra cebinden biraz daha para çıkararak onu geri verin diyerek sanki uygun fiyatlı urunun tam tutarını verecekmiş gibi yapıyor ve daha sonra 200 TL’nin üzerini istiyor. Kasiyerin kafasını karıştırarak tırnakçılık denen yöntem ile dolandırıyorlar.

AVM DOĞRULADI

Olayı AVM yetkilileri de doğruladı. Yenisafak’a konuşan yetkili olayın olduğu gün kendilerine söz konusu mağazadan bilgi verildiğini ancak bilginin dolandırıcılar AVM’den çıktıktan sonra akşam gelmesinden kaynaklı müdahalede bulunamadıklarını kaydetti.



#İstanbul
#avm
#tırnakçı
#dolandırıcı
#hırsızlık
6 лет назад