|

Direnişin şiirleri

15 Temmuz'dan ilham alarak yazılan şiirler, Cevat Akkanat’ın derlediği “Darbeye Direnen Şiirler” kitabında toplandı. Kitapta, Ebubekir Eroğlu, Adem Turan, Arif Ay, Arif Dülger, Cahit Koytak, Faruk Uysal, İbrahim Tenekeci başta olmak üzere 198 şairin şiiri yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 19:35 - 24/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnen halkın destanını anlatan şiirler “Darbeye Direnen Şiirler: 15 Temmuz Direniş Şiirleri Antolojisi” kitabında toplanarak okuyucuyla buluştu. 15 Temmuz gecesi yaşananların hafızlardan silinmemesi için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Sultanbeyli Belediyesi desteğiyle, Cevat Akkanat tarafından derlenen antolojide 198 şair, 250 şiiriyle yer aldı.



YENİ BİR MİLLİ ROMANTİZM ÇAĞININ HABERCİSİDİR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ithaf edilen çalışmanın mimarı Akkanat “Soylu bir direnişin şiirini yazan şairlerimizle ortak bir dili kullanıyoruz. Bu eser, Türk şiirinde yeni bir milli romantizm çağının habercisidir. Halkımızın darbeciler üzerindeki etkisini şairlerimizin kaleminden çıkan şiirlerle pekiştirmek istedik” şeklinde konuştu.





ŞAİRLERDEN BÜYÜK DESTEK


Tarihe not düşecek antolojide şiirleriyle yer alan isimlerden bazıları ise şöyle: İbrahim Tenekeci “Ölmüşsün Ama Değilsin Üzgün”, Ebubekir Eroğlu, “Vakanüvisin Notları'ndan”, İsmail Kılıçarslan “Tam O Sırada”, Adem Turan “Acı Kase”, Arif Ay “Gökyüzü Bayramı”, Arif Dülger “Tarihsel Bir İhanetin Ardından”, Cahit Koytak “Tanklar” ve Faruk Uysal “Sıradan İnsan”. Antolojide şiirlerin Türkçe orijinallerinin yanı sıra İngilizce ve Arapça tercümeleri de bulunuyor.


#Cevat Akkanat
#Darbeye Direnen Şiirler
7 yıl önce