|

Diyanet’i siyasi malzeme yapmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğini belirtti.

Yasin Yılmaz
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 04:40 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, konuşması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir hat tablosu hediye etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, konuşması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir hat tablosu hediye etti.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılışı'na katılan Erdoğan, ezanın dilini gündeme getirenlere de sert cevap verdi: “Allah Allah nidalarıyla vatanlaştırılan bir ülkenin camileri, minareleri tam 18 yıl boyunca Ezan-ı Muhammediye hasret bırakılmıştır. Bakın şimdi yeniden bu hortlatılıyor. Yeniden bu gündeme getiriliyor. Asla başaramayacaksınız. Benim aziz milletim bir daha o günlere dönmeyecek”

BU HÜZNÜ BİZZAT YAŞADIM

Diyanet camiasını birlik ve beraberlik içinde yoğun bir çalışma içinde olmaya davet eden Erdoğan şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmediğimi belirtmek istiyorum. Diyanet camiamızı üzecek, milletimizle diyanet mensuplarının arasını açacak tartışmaların hiç kimseye bir faydasının olmadığını düşünüyorum” 21. yüzyıl Türkiyesi'nde başörtülü gençleri üniversitelerde okutamamanın hüznünü bizzat yaşadığını kaydeden Erdoğan “Ben bunu bir baba olarak yaşadıysam, bunun mücadelesini vermek benim asli görevimdir. Şu anda da bu mücadeleyi veriyorum. Ama Rabbime hamdolsun bu işi aştık” ifadelerini kullandı

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Ali Erbaş
5 yıl önce