|

e-mba şimdi de Türkçe!

İnternet üzerinden yüksek lisans eğitimi vermek üzere (e-mba) programı başlatan Bilgi Üniversitesi, başlangıçta sadece İngilizce verilen eğitime Türkçe'yi de dahil etti. Uygulamaya, 26 Mart 2001'de başlanacak.

.
00:00 - 27/02/2001 Salı
Güncelleme: 15:45 - 7/01/2014 Salı
Yeni Şafak
e-mba şimdi de Türkçe!
e-mba şimdi de Türkçe!

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Elektronik İşletme Yönetimi (e-mba) Yüksek Lisans Programı'nda Türkçe eğitimi de başlatıyor. Kasım 2000'de, Türkiye'de ilk kez Yüksek Öğretim Kurumu'nca (YÖK) onaylı bir diploma vermek üzere internet üzerinden İşletme Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini başlatan İstanbul Bilgi Üniversitesi, 26 Mart 2001'de programın yeni dönemini başlatıyor. Daha önce sadece İngilizce verilen eğitim, bu kez Türkçe ve İngilizce uygulanacak. Bilgi e-mba programını tanıtmak ve ilgilenenlerin sorularını yanıtlamak amacıyla Şubat ve Mart aylarında Bilgi e-mba Tanıtım Toplantıları düzenleniyor.

Eğitimde fırsat eşitliği

İş dünyasının stratejik alanlarındaki gereksinimlere göre tasarlanan Bilgi e-mba, pazarlama, girişimcilik, finans, insan kaynakları gibi dönüştürücü özelliği olan konularda donanım kazandıracak interaktif bir program. Dünyanın neresinde olursanız olun, internet üzerinden ulaşıp, geçerli MBA diploması alabileceğiniz bu program, çeşitli nedenlerle klasik bir MBA programına devam edemeyenler için yeni bir seçenek ve fırsat eşitliği sağlıyor.

Internet üzerinden eğitim

Öğretim görevlisi ile yüz yüze görüşmeyi gerektirmeyecek şekilde tasarlanan Bilgi e-mba programında internet ortamının sağlayabileceği bütün olanaklar (web sayfaları, e-posta, online contact vb.) kullanılıyor. Öğrenciler, her gün düzenli olarak internet üzerinden dersleri izleyebiliyor, zaman zaman da konferans ve panellerde iş dünyasının tanınmış isimleri ile bir araya gelebiliyorlar. Dönem sonu sınavları ise gözetim altında yapılıyor. Programın süresi toplam 1,5 yıl ama altı yarıyıla kadar uzatılabiliyor.

Ön kayıtla öğrenci almaya başlayan Bilgi e-mba programı hakkında detaylı bilgi almak isteyenler 293 50 10 numaralı telefondan ya da www.bilgi.edu.tr/e-mba adresinden alabilir.


23 yıl önce