|

Eken: Bana emredileni yaptım

Susurluk davasında altı yıl hapis cezası alan eski MİT'çi Korkut Eken, alkışlar ve sloganlarla cezaevine uğurlandı. Eken, "Hiçbir zaman emirsiz iş yapmadım, kanunsuz bir iş yapmadım" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 2/03/2002 Cumartesi
Güncelleme: 18:18 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Susurluk davasında 6 yıl hapis cezası alan eski MİT'çi Korkut Eken, cezasını çekmek için Ulucanlar Cezaevi'ne kondu. Eken, "Hiçbir zaman emirsiz iş yapmadım, kanunsuz bir iş yapmadım, yolsuzluk yapmadım, bunu kesin söylüyorum. Suçsuz olduğuma inanıyorum" dedi. Dün sabah saatlerine Ulucanlar Cezaevi'ne gitmek için evinden ayrılan Eken'i çok sayıda yakını ve akrabası ile vatandaşlar uğurladı. Ülkü Ocakları'na mensup bir grup genç ise Eken'i uğurlamaya büyük bir Türk Bayrağı ile geldi. Saat 10.00'da evinden çıkan Eken'e Şehit Aileleri Derneği tarafından bir de plaket verildi.

"Susurluk'la ilgim yok"

Plaketi aldıktan sonra açıklama yapan Eken, "Şimdi cezaevine gidiyoruz. Şunu söylemek istiyorum; hiçbir zaman emirsiz iş yapmadım, kanunsuz bir iş yapmadım, yolsuzluk yapmadım, bunu kesin söylüyorum. Suçsuz olduğuma inanıyorum. Bir insan suçunu bilir, bu kadar vatandaşımız toplanmış, öyle birşey olsa şimdi burda açıklarım, bu cesaretteyim" dedi.

Susurluk kazasıyla hiçbir ilgisinin olmadığını savunan Eken, şöyle konuştu: "Susurluk kazası nedir? Siyasi bir hesaplaşmanın, çekişmenin mi sonucudur? Ben ve arkadaşlarım neden hedef seçildik? Bunlara cevap verecek durumda ve konumda değilim. Şimdi Şehit Aileleri Derneği başkanımız da burada. Buradan şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Terörle mücadele eden insanlara kötü örnek olmayayım istiyorum. Ben zannediyorum, benim düştüğüm bu durum terörle mücadele eden arkadaşlarımı daha çok kamçılayacak, en iyi şekilde görevlerini yapacaklardır."

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Korkut Eken, "Emirsiz iş yapmadığızı söylüyorsunuz. Kanunsuz emir aldınız mı?" sorusuna, "Hayır. Aldığımız emirlerle terörle mücadeleyi yerine getirdik. Bu bir muharebeydi, burada kanunsuzluk olmaz" diye cevap verdi. "Kırgın mısınız?" sorusuna "Hayır. Hiçbir zaman devlete kırgın olmadım, olmayayacağım. Parti insanı değiliz, devletin memuruyuz. Devlete hizmet ettik. Başka söyleyeceğim birşey yok" karşılığını veren Eken, "Size haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine "Hayır. Yargıya son derece saygılıyım, öyle karar vermişler çekeceğiz" dedi. "Bu ceza terörle mücadele eden insanların moralini bozar mı?" sorusuna ise Korkut Eken, "Hayır. Tam ters yönde etkiler diye düşünüyorum" cevabını verdi. Soruların ardından alkışlar ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde bir otomobile binen Korkut Eken'in ardından su dökülmesi dikkat çekti. Önce Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giden Eken, buradaki işlemlerin ardından Ulucanlar Cezaevi'ne gitti.

Bu arada "Susurluk Davası" kapsamında aldığı 4 yıllık hapis cezası kesinleşen Sami Hoştan ise dün Beykoz'da yakalandı. Hoştan'ın, Beykoz'da Asayiş Şubesi İnfaz Büro Amirliği ekiplerince gözlem altına alındığı bildirildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce