|

Eleman çıkarmıyor maliyeti düşürüyor

Bir milyonuncu aracını banttan indiren Toyota Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Marusawa, krize rağmen eleman çıkarma gibi bir düşüncelerinin olmadığını, iç eğitimlerle maliyetleri düşürdüklerini söyledi

Yılmaz Yıldız
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 23:07 - 19/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Eleman çıkarmıyor maliyeti düşürüyor
Eleman çıkarmıyor maliyeti düşürüyor

Toyota Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Takeshi Marusawa, sektörün krizden dolayı zorda olduğunu ama Toyota olarak şu anda eleman çıkarma gibi bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti. Bir milyonuncu aracın banttan indirilmesi ve yeni nesil Verso'nun tanıtımı amacıyla Adapazarı üretim tesislerinde düzenlenen törende konuşan Okamato, eleman çıkarmak yerine boş zamanları değerlendirerek verimlilik artışı sağladıklarını ifade etti. Okamato, “Boş geçen zamanları iç eğitimler yaparak, yan sanayi müşterilerine eğitim vererek değerlendiriyoruz. Maliyetleri aşağıya çekiyoruz” dedi.

NE ZAMAN BİTECEĞİ BELLİ DEĞİL

Toplantıda konuşan Toyota Motor Europe (TME) Başkan Yardımcısı Hiroyuki Ochiai ise kriz ortamında bile 1 milyonuncu aracı üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek hedeflerinin Avrupa'daki pazar paylarını daha ileriye götürmek olduğunu söyledi. Ochiai, “Krizin ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Kriz bitinciye kadar kendi içimizde belli bir gelişim planı yapıyoruz. Bu konuda Amerika da Avrupa'da birtakım girişimlerimiz var. Kriz ortamında tüm dünyadaki Toyoto çalışanları olarak kendi çözümümüzü geliştirmek için çalışıyoruz. Avrupa pazarındaki daralmayı da Rusya ve Kuzey Afrika gibi alternatif bölgelere ağırlık vererek aşmayı planlıyoruz” dedi.


Bir milyonuncu aracı Çağlayan banttan indirdi

Yeni nesil Verso, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve diğer kamu yöneticilerinin, tedarikçilerin ve başta TMC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazuo Okamoto ve TME Başkan Yardımcısı Hiroyukii Ochiai olmak üzere üst düzey Toyota yöneticilerinin katıldığı törende üretim hattından çıktı.


Sınıfının en iyisi Verso

TMMT Genel Müdürü Tamer Ünlü'nün verdiği bilgiye göre, Toyota Türkiye'nin toplam üretimi 1 milyon adede, yatırımı da 1.2 milyar avroya ulaştı. Toyota Türkiye, halen Verso ve Auris modellerini üretiyor. 2008'de Avrupa'ya 120 bin araç ihraç edilirken, ihracat getirisi 1,5 milyar avro olarak gerçekleşti. Toyota Türkiye'nin Corolla Verso ihracatına 2004 yılında başlaması ile birlikte şu ana kadar, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkeye ihracat gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 2008 TÜV raporunda, Almanya'da en problemsiz araç seçilen Corolla Verso, ayrıca Fransa'daki JD Power araştırmasında da müşteri memnuniyetinde kendi sınıfının en iyi aracı olarak belirlendi.



15 yıl önce