|

Erdoğan'dan 'bozkurt işareti' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Zirvesi dönüşünde gazetecilerin Mersin'de yaptığı 'bozkurt işaretini' sorması üzerine "Rabia’yı sayarken, spontane biçimde olmuş o işaret. Hatta farkında bile değildim, irademizin dışında oldu ama güzel de oldu" diyerek cevap verdi.

Yeni Şafak ve
09:07 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:49 - 28/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’daki Türkiye-AB Zirvesi’nden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Erdoğan, gazetecilerin 'Cumhur ittifakı' ile 'bozkurt işareti' sorularına cevap verdi. Erdoğan, bozkurt işaretinin spontane olarak geliştiğini ifade ederek ittifakın da Güneydoğu'da seçmeni olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

BOZKURT İŞARETİ SPONTANE

Mersin’de yaptığınız bozkurt işaretini Bahçeli ile konuştunuz mu hiç?

Rabia’yı sayarken, spontane biçimde olmuş o işaret. Hatta farkında bile değildim, konuşma bittikten sonra arkadaşlar söyledi. İrademizin dışında oldu ama güzel de oldu.

İTTİFAK İLE GÜNEYDOĞU'DAKİ OY POTANSİYELİMİZ ÇOK DAHA FARKLI GELİŞECEK

AK Parti il kongreleri çerçevesinde, Diyarbakır ve Mardin’e de gittiniz. Her iki şehirde de kalabalığın yanı sıra coşkulu bir hava vardı. ‘Cumhur ittifakı’ Kürt seçmeni olumsuz etkiler mi sizce?

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Güneydoğu’da olumsuz bir hava söz konusu değil. Bizim orada zaten belli bir oy rezervimiz var. Dolayısıyla ‘cumhur ittifakı’, iddiaların tam aksine, oralardaki MHP’li kardeşlerimizin bizimle dayanışma ruhunu teşvik ediyor. Zira geçmişteki durum farklıydı ama bugünkü durum çok daha farklı. Ben inanıyorum ki ‘cumhur ittifakı’ ile birlikte Güneydoğu’daki oy potansiyelimiz çok daha farklı gelişecek. Bunu speküle etmeye çalışanlar yok mu? Var. Kıskanıyorlar çünkü. Bizim zaten Güneydoğu’da, Doğu’da belli bir oy rezervimiz var. Oy rezervimiz ‘cumhur ittifakı’ sayesinde kesinlikle tırmanmaya devam edecek. Bunun bizlere getireceği bir başka artı değer ise yerel seçimlerde görülecek. Yerel seçimde de inşallah neticesini farklı şekilde alacağız diye düşünüyorum. Mesela o gün Diyarbakır’da salon dışında toplananlara ilişkin resmi rakam, 80 bin kişi, salonda da 7 bin kişi vardı. Ama coşku, heyecan çok çok farklıydı. Kongreden sonra Sur’a geçtik, 20 bin kişi vardı. Ben oralarda durumun daha da iyi olacağını düşünüyorum. Bölgenin bizi sahiplenişi çok farklı. Hele hele Kırklar Dağı var orada; PKK’lılar, PKK’lı müteahhitler oradaki binaları kendileri için yapmışlar. O binaların hepsi yıkıldı. Bu tür gelişmeler halkın özgüvenini daha da artırdı. ‘Demek ki devlet bizim yanımızda’ diyorlar şimdi.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#bozkurt işareti
#cumhur ittifakı
6 yıl önce