|

Esed psikolojik eylem içinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ordusunun Münbiç’e girdiği iddiası için, “Suriye’nin psikolojik bir eylem içinde olduğunu biliyoruz. Orada kendi bayrağını dalgalandırma gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ama ortada henüz kesinleşmiş bir şey yok” dedi.

Yasin Yılmaz
04:00 - 29/12/2018 Saturday
Güncelleme: 02:26 - 29/12/2018 Saturday
Yeni Şafak
TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cuma namazını Üsküdar'daki Hazreti Ali Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, terör örgütü YPG/PKK'nın Münbiç'ten çekilmesi ve Suriye ordusunun oraya bayrağını dikmesi iddialarına ilişkin, şunları söyledi:

"Suriye'nin Münbiç'e yönelik psikolojik bir çalışma, psikolojik bir eylem içinde olduğunu biliyoruz. Orada kendi bayrağını dalgalandırma gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ama henüz kesin bir şey söz konusu değil. Rusya'nın bu noktada, ciddi, resmi makamların ifade ettiği gibi de orada da bu şekilde kesinleşmiş bir şey yok.

PUTİN İLE GÖRÜŞEBİLİRİM

Kaldı ki yarın (bugün) sabah buradan benim heyetim Moskova'ya gidecek. Dışişleri Bakanının riyasetinde Savunma Bakanım, İstihbarat Başkanım ve aynı zamanda özel temsilcim ve Büyükelçim dörtlü bir ekiple oraya gidecekler ve orada bu konuları etraflıca ele alacaklar. Ardından belki benim de Sayın Putin ile hem telefon hem de Moskova veya Soçi ziyaretim olabilir. Bunları bizim bu arada çok ciddi olarak ele almamız gerekiyor."

YPG GEREKLİ DERSİ ALMALI

Erdoğan, olayın sadece Münbiç olmadığını vurgulayarak, "Münbiç'le birlikte bizim oradaki terör örgütlerini yok etmeye yönelik çalışmamızdır. Bizim bütün hedefimiz burada YPG'nin gerekli dersi almasıdır. Bu konuda da kararlılığımız tamdır. Şu anda tedbirlerimizi aldık ve silahlı kuvvetlerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye olarak bölgede her türlü gerekli adımı atmış vaziyetteyiz. Özellikle de Münbiç, Halep, o bölgede şu anda atılan adımlarımız var. Bölgedeki istikrarımız devam ediyor. Gerek Amerika gerekse Rusya'yla olan ilişkilerimiz sağlıklı bir şekilde devam ediyor" dedi.

ÖRGÜTLER ÇIKARSA BİZE İŞ KALMAZ

Erdoğan, Münbiç konusunda Obama döneminden başlayan bir sürecin olduğunu belirterek, "Obama verdiği sözü tutmadı. Biz bütün bunlara rağmen sabrettik. Trump döneminde tekrar gündeme geldi. Müşterek hareket içinde olabileceğimizi söyledi. Putin ile insani yardım konusunda atılabilecek adımları konuştuk. Şu anda gelinen noktada bu topraklar Suriye'ye aittir. Suriye'nin bölünmesine karşıyız. Hedefimiz, oradaki terör örgütlerinin çıkmasıdır. Örgütlerin çıkması halinde bize de yapacak iş kalmaz" diye konuştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Esed
#Münbiç
#Psikolojik
#Eylem
#Terör
5 years ago