|

Eski milletvekili Feyzi İşbaşaran tutuklandı

Hakkında yakalama kararı bulunduğu için gözaltına alındığı sırada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren tweetler attığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın tutuklanmasına karar verildi.

Yeni Şafak
11:00 - 8/12/2014 Monday
Güncelleme: 16:39 - 8/12/2014 Monday
AA
Gözaltında tutulduğu Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen İşbaşaran'ın ifadesi, attığı hakaret içerikli tweetlerle ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Vedat Yiğit tarafından alındı. 


Savcı Yiğit, İşbaşaran'ı, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) belirlenen, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek" suçundan tutuklanması ve "tehdit" suçundan da adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. 


Hakimlik, İşbaşaran'ın TCK'nın 299. maddesi uyarınca "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek" suçundan tutuklanmasına karar verdi. İşbaşaran hakkında, üst sınırı 2 yıl olan TCK'nın 106. maddesi uyarınca "tehdit" suçundan yurt dışına çıkış yasağını kapsayan adli kontrol tedbiri uygulanmasına da hükmedildi.


"Bir kısmını Adnan Oktar'a yazdım"


Feyzi İşbaşaran'ın savcılık ifadesinde, Twitter'de yazdıklarının bir kısmının kendisine ait olduğunu kabul ettiği ve bir kısmını ise yazmadığını iddia ettiği öğrenildi. Başaran'ın, "Yazdıklarımın bir kısmını Cumhurbaşkanına değil de Adnan Oktar'a yazdım" dediği kaydedildi. 


İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski milletvekili İşbaşaran'ın, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçede bulunan bir otelde gözaltına alınmak istenmesi sırasında, polisleri kapıda bekleterek odasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "küfür" ve "hakaret" içeren tweetler attığı iddia edilmişti.
#Feyzi İşbaşaran
#hakaret
#cumhurbaşkanı
9 years ago