|

Evlad-ı Osman’a vakıf yardımı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ülke içinde muhtaç aileler için dağıtımına başladığı kuru gıda dağıtımını Osmanlı coğrafyasına yaydı. Vakıf bu kapsamda Makedonya, Kosova, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kuru gıda dağıttı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:12 - 2/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Günümüzde yöneticileri hayatta kalmamış, Osmanlı ve Selçuklu döneminde kurulmuş 52 bin vakfın kurucularının iradeleri doğrultusunda yaşatılması ile görevli olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu asli görevi çerçevesinde, Osmanlı Coğrafyasında oluşturulmuş ancak bugün Türkiye sınırları dışında kalmış vakıfların da yaşatılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

KURU GIDA PAKETLERİ DAĞITILDI

Bu çerçevede, ülke genelinde yaklaşık 22 bin muhtaç ailenin faydalandığı kuru gıda dağıtımı yardımı gerçekleştiren Vakıf, 2013 yılından itibaren Osmanlı coğrafyasındaki ülkeler için de yardım faaliyetleri gerçekleştirmeye başladı. Uygulama kapsamında: Makedonya, Kosova’da 2 bin, Bosna Hersek’te 4 bin 880 kuru gıda paketi alımı yapılarak, dağıtılması için ilgili kurumlara teslim edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de ihtiyaç sahibi ailelere 6 bin 500 kuru gıda paketi alınarak KKTC Vakıflar idaresine teslim edildi.

YABANCILARA SAĞLIK HİZMETİ

Öte yandan 2014 Aralık ayında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce atılan adımla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile vatandaşlık bağı bulunmayan, ülkesinde tedavi imkânından mahrum, ödeme gücü olmayan fakir ve garip yabancı uyruklu hastalar, söz konusu ülkelerin Vakıflar İdaresi ile yapılacak protokol çerçevesinde tedavi edilecek.

HER TÜRLÜ TEDAVİ İMKÂNI SAĞLANACAK

Genel Müdürlük ile ilgili ülkenin Vakıflar İdaresi ve ilgili hastane arasında yapılacak bir protokolle hayata geçirilecek uygulama kapsamında Türkiye’ye gelen veya getirilen fakir ve garip yabancı uyruklu hastaların, her türlü ilaç ve tedavi malzemeleri temin edilerek ayakta veya yatarak tedavileri sağlanacak. Ayrıca, sadece hastalar değil, kendileri ile birlikte gelen refakatçilerinin konaklama ve gidiş dönüş yol masrafları ile diğer giderler de ayrılan ödenekten karşılanacak.  
#Osmanlı
#Selçuklu
#Vakıflar Genel Müdürlüğü
9 yıl önce