|

Eylül’den acı haber

Ankara’da 22 Haziran’da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’dan acı haber geldi. Eylül’ün cansız bedeni, bir elektrik direğinin dibine gömülü olarak bulundu.

Yeni Şafak ve
12:40 - 30/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:46 - 30/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Küçük Eylül'ü katlederek gömmüşler.
Küçük Eylül'ü katlederek gömmüşler.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir hafta önce kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’dan kahreden haber dün akşam geldi. Ekiplerin 7 gün boyunca havadan ve karadan yaptıkları aramalar sonucunda Eylül’ün cansız bedeni, Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibine gömülü olarak bulundu. Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Ercan Topaca, minik Eylül’ün kaybolduğu saatlerde, zanlı Uğur K.’nın aracının, cesedin bulunduğu alanda görüldüğünü belirtti. Vali Topaca, cesedin dibinde gömülü bulunduğu direğin, elektrikçi olan zanlı tarafından daha önce dikilmiş olduğunu ifade etti.

KOMŞUSU TUTUKLANMIŞTI

Bursa’da yaşayan İbrahim ve Şerife Y. çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eylül, misafirlik için gittikleri Ankara’nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’nde, 22 Haziran’da kaybolmuştu.

Arama çalışmaları devam ederken, Yağlıkara Ailesi’nin köydeki komşuları Uğur K. ve annesi H.K. gözaltına alınmıştı. Çelişkili bilgiler verdiği belirlenen Uğur K.’nın evinde yapılan aramada kanlı bir eldiven bulunurken, otomobilinin arka koltuklarının kısa süre önce yıkandığı belirlendi. Koltuktan ve eldivenden alınan DNA örneğinin Eylül’ün babasından alınan örnekle örtüşmesi üzerine, Uğur K. tutuklanmıştı.


Tüm kuyular boşaltıldı

Ağrı’da Ramazan Bayramı’nın birinci günü ailesiyle gittiği Bezirhane köyünde kaybolan 3 buçuk yaşındaki Leyla Aydemir’i bulmak için arama kurtarma çalışmalarında 15’inci güne girildi. Sabah saatlerinde çalışmalarına başlayan ekipler, ilk olarak dere kenarları, köprü altları ve sazlık alanları aradı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ekipler ardından tarım arazilerinde arama yaptı ve köyde bulunan tüm kuyuları Ağrı Belediyesine ait vidanjörle boşalttı. Boşaltılan kuy ularda kürek ve dirgenlerle Leyla ara ndı, ancak sonuç alınamadı. Eki pler çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

#Ankara
#Polatlı
#Eylül
6 yıl önce