|

FETÖ'cü askerleri denetlemek için şirket kurmuşlar

FETÖ'cülerle ilgili davalarda örgütün izlediği akıl almaz yöntemlere ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İtirafçı FETÖ'cü askeri alanlara girmek için şirket kurduklarını anlatarak, "Şirketi, askeri personele sigorta yapmak bahanesiyle askeri alana girip sorumluğumdaki rütbeli personeli yerinde denetlemek ve kontrol etmek amacı için kullanıyordum" dedi.

Yeni Şafak
14:35 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:57 - 30/04/2018 Pazartesi
AA
FETÖ ile ilgili davalar Türkiye genelinde devam ediyor.
FETÖ ile ilgili davalar Türkiye genelinde devam ediyor.

İzmir'de, "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki mensupları hakkında açılan davada 26'sı tutuklu 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık H.S, FETÖ ile bağlantısının devam ettiği yıllarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki örgüt mensuplarıyla ilgilendiğini belirterek bazı mensuplarla yoğun, bazılarıyla da daha az görüştüğünü, bu görüşmelerde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'den hemen bahsetmediklerini daha sonraki görüşmelerde buna ilişkin konuştuklarını anlattı.

"Biri size seslenirse namazınızı hemen bozun"

Birçok FETÖ mensubu askeri personeli henüz askeri lise yıllarında eğiterek örgüte kazandırdığını ifade eden H.S, bu öğrencilerin diğer öğrenciler kalkmadan yatakhanede abdest alınması yönünde telkinlerde bulunduğunu, ima ile namaz kılarken bir arkadaşın kendisine seslenmesi durumunda namazın hemen bozularak cevap verilmesi gibi uyarıda bulunduklarını aktardı.

FETÖ'cü askerleri denetlemek için şirket kurmuşlar

Askeriyedeki "hususi" görevi sürerken, ticari faaliyetlerine devam ettiğini anlatan H.S, örgütün talimatıyla bir sigorta şirketi kurduğunu, buna ilişkin örgütten maaş aldığını itiraf ederek, "Sigorta şirketini tek başıma adıma kurdum. Kağıt üzerinde kurulmuş, herhangi bir sermayesi olmayan bir şirketti. Bu, askeri personelin yerinde kontrolü amacıyla askeri alanlara giriş çıkışta kullanmak amacıyla kurulan bir şirkettir. Şirketi, askeri personele sigorta yapmak bahanesiyle askeri alana girip sorumluğumdaki rütbeli personeli yerinde denetlemek ve kontrol etmek amacı için kullanıyordum. Ticari faaliyeti yürütemediğimden dolayı iflas ettim." dedi.

Sahte kimlikle askeriyeye girmiş

Sorumlusu olduğu askeri personeli denetlemek için sahte kimlik düzenleyerek askeriyeye girip çıktığını, örgüt mensuplarına "her zaman gözetimde oldukları"na ilişkin gözdağı verdiklerini itiraf eden H.S, himmet adı altında üyelerden para topladıklarını belirterek, "Örgütün bana verdiği maaştan da himmet veriyordum. Çünkü bu bir kültür olarak örgüte yerleştirilmişti. Askerlerin maaşlarında da düzenli himmet alıyorduk. Hatta bazı askerler yurt dışına göreve gittiklerinde aldıkları harcırah üzerinden bile himmet topluyorduk ancak bu para örgütte bazen amacına uygun şekilde kullanılmazdı." dedi.

#FETÖ
#15 Temmuz darbe girişimi
6 yıl önce