|

FETÖ'nün Alevilerin içinde uyuyan hücreleri var

FETÖ’nün Alevileri de hedef alan provokatif girişimlerini değerlendiren Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, örgütün yıllar öncesinde Alevilerin içinde bir yapılanma başlattığını söyledi. FETÖ’nün Alevilerin içinde halen uyuyan hücrelerinin olduğunu söyleyen Özdemir, örgütün yönettiği sahte Alevi kuruluşları olduğunu belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:08 - 28/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yapmayı planladığı öğrenilen 2. darbe kalkışmasından önce, örgütün provakatif girişimleri hızlandı. Bu provakasyonlardan en dikkat çekeni de Alevi vatandaşları rahatsız etmeyi amaçlayan, bazı illerdeki Alevi vatandaşların evlerinin kapılarının işaretlenmesi olayı oldu. Ancak Alevi vatandaşlar, geçmişten bugüne Alevilere yönelik her provokatif girişime aşina oldukları bu oyuna gelmedi.



KAPI BOYAMAYI FETÖ YAPTI


Konuya ilişkin Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, kapı işaretleme olayının arkasında FETÖ'nün olduğunu söyledi. Özdemir, FETÖ'nün çeşitli kurumlardaki elemanları vasıtasıyla Alevileri yönlendirecek girişimlerde bulunduğuna işaret ederek, "Bu yapı Aleviler arasına sızarak Türkiye Cumhuriyeti devletine düşman Alevi gençler yetiştirdi. Emniyet'in içinde çok güçlü oldukları, kendileri çalıp kendileri oynadıkları zamanlarda da buradaki üyeleri vasıtasıyla Alevi yurttaşları huzursuz ettiler" diye konuştu.



YENİ PROVOKASYON PEŞİNDELER


FETÖ'nün son günlerde Alevi köylerine gidip, cem evlerini ziyaret ederek Alevi vatandaşları tekrar bir ayaklanma olacakmış gibi provoke ettiklerini anlatan Özdemir "İki ay içerisinde Türkiye'de bir şey olacak, Türkiye karışacak, diyerek fısıltı gazetesi aracılığıyla, sosyal medyayı da iyi kullanarak bu konuları gündeme getiriyorlar" şeklinde konuştu.



DERNEKLERİ İNCELENSİN


"FETÖ'nün Aleviler içinde uyuyan hücreleri var" diyen Özdemir şöyle devam etti: "Bu yapının kurduğu 13 sözde dernek, OHAL kararnamesi ile kapatıldı. Ancak Türkiye genelinde sayıları 20'yi bulan Alevi kuruluşu halen FETÖ ile içli dışlı. Bunlardan üç tanesi Ankara'da. Kapatılan derneklerin dışında FETÖ'nün kurduğu diğer sözde Alevi dernek ve kuruluşlarının da incelenmesini istiyoruz. Türkiye'de kurdurdukları vakıfların içinde de Alevi yok."



AVRUPA'DA DA DERNEKLERİ VAR


Bu yapılanmanın Almanya, ABD, Fransa, Belçika ve Hollanda'da da sahte Alevi vakıfları kurduğunu söyleyen Özdemir "Avrupa'daki Alevi yurttaşları kullanarak Türkiye'ye karşı propaganda yapmayı amaçlıyorlar. Hiçbir Alevi yurttaş FETÖ yapılanmasına inanmaz" dedi.



Çocukları aşılıyorlar


Özdemir, FETÖ'nün Aleviler üzerinde oynadığı bir başka tehlikeli oyunu ise şöyle anlattı: “FETÖ, özellikle kimsesiz ve fakir 7-17 yaş arası Alevi çocukları, Alevi kuruluşları çatısı altında 'okuma evleri' diye adını koydukları evlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı kin ve nefretle dolu, kendi yapılanmalarına biat eden birer terörist haline getiriyor.” Özdemir, FETÖ'nün oyunlarına karşı uyanık olunmasını isterken, Alevi vatandaşların bu tehlikeli provokasyona gelmemeleri çağrısında bulundu.


#FETÖ
#Özdemir Özdemir
8 yıl önce