|

FETÖ’ye büyük operasyon geliyor

Ankara’da STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ’ye yönelik yeni bir operasyonun sinyalini verdi: FETÖ’ye yönelik bir büyük operasyon daha hazırlıyoruz. Akıllarını başlarından almazsak namerdiz. Gereğini yerine getireceğiz, bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkeden, kim ne yaparsa yapsın.

Yeni Şafak
04:00 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:31 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “FETÖ’ye yönelik bir büyük operasyon daha hazırlıyoruz. Akıllarını başlarından almazsak namerdiz. Gereğini yerine getireceğiz, bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkeden” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ’ye yönelik bir büyük operasyon daha hazırlandıklarını söyledi. Bakan Soylu, Ankara Yenimahalle’de muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye’nin 2002 sonrası dönemini bir “itiraz ve başkaldırı” dönemi olarak nitelendiren Soylu, şunları kaydetti:

“Tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi. Atak helikopteri bir itirazdır. Marmaray bir itirazdır. Altay tankı bir itirazdır. Üçüncü Havalimanı bir itirazdır. Hastanelerinde insanların rehin kaldığı günlerden modern şehir hastanelerine ulaşmak bir itirazdır.”

DEMOKRASİYLE YAPTIK

“Bugün PKK’lı teröristleri tek tek avlayan, fare gibi deliklerde hapseden yerli malı İHA’larımız, SİHA’larımız, bu fitne düzenine bir itirazdır.
15 Temmuz’da meydanlarda şehadete koşmak bir itirazdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçmek bir itirazdır. ‘Sınırın ötesine geçme’ diyenlere karşı ‘bu millet kimseden izin almaz’ demek, Afrin’de, Cerablus’ta, Mare’de, Kandil’de teröristin tepesine çökmek, bir itirazdır.
En önemlisi, biz bütün bu itirazımızı sadece 50 gramlık oy pusulasının içine koyulmuş, millet iradesinin gücüyle yaptık. Demokrasiyle yaptık.”

ALİ CENGİZ OYUNU

Bakan Soylu, 31 Mart seçimlerini bir beka meselesi olarak gördüklerini belirterek, “Birileri bunu hafife alır gibi görünüyorlar. Akıllarınca bu seçimi sadece basit bir yerel seçim gibi gösterip PKK’nın alenen sözcülüğünü yapan HDP ile ittifaklarını;
FETÖ’den aldıkları moral desteği gizlemeye çalışıyorlar. Açıkça söylüyorum, 31 Mart seçimleri için bunların taktiği ali cengiz oyunudur.
Hiç kıvırmasınlar; HDP bal gibi zillet ve illet ismi neyse o ittifaka dahildir, dolayısıyla PKK da bu ittifaka dahildir” diye konuştu.

BUNLARI KAZIYIP BİTİRECEĞİZ

FETÖ’nün devam ettiğine ve hükümetin zayıflaması için pusuda beklediğine dikkati çeken Soylu, “FETÖ’ye yönelik bir büyük operasyon daha hazırlıyoruz. Akıllarını başlarından almazsak namerdiz. Bu memlekete sahip çıkacak evlatları var.
Bir büyük operasyon daha hazırlıyoruz. Onların yaptıkları hileleri şeytanlar yapmaz. Öyle hileler ortaya koymuşlar, bu milletin evlatlarını öyle istismar etmişler.
Bazıları acıyorlar. Ben de acıyanlara acıyorum. Bir sapığın peşine takılıp gitmek hele bütün bu anlayışı gördükten sonra hala orada ısrar etmek bu suçun ortağı olmaktan başka bir şey değildir. Gereğini yerine getireceğiz, bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkeden, kim ne yaparsa yapsın” ifadelerini kullandı.
  • Sizi yürüten adam
    değildir
  • HDP’yi eleştiren Soylu, şunları söyledi: “PKK’nın PYD’nin yönettiği belediyelere bir genç herhangi bir iş veya ihtiyacı için gittiği zaman, önce HDP il başkanlığına oradan da kandırılıp Kandil’de dağa gönderiliyordu. Kılıçdaroğlu da onlarla kol kola girmiş. Sana mübarek olsun zaten. Senin karakterin, anlayışın tam da onlarla kol kola girmeyi gerektirirdi. CHP’lilere yalvardık, ‘ne olursunuz bunlara destek olmayın da bunları şımartmayın.’ Şimdi ‘Apo’ içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir.
#Ankara
#Süleyman Soylu
#FETÖ
5 yıl önce