|

Geç olmadan harekete geçin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar’ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik uygulanan soykırıma dünyanın sessiz kalmasına tepki göstererek, tüm mekanizmaların harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:31 - 31/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin daha fazla derileşmeden durdurulması için BM’nin ve uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rakhayn Eyaleti’nin kuzeyinde 25 Ağustos gecesi meydana gelen saldırıları bahane eden güvenlik güçlerinin masum Rohingya Müslümanlarına saldırmalarının ve sivillere karşı orantısız güç kullanmalarının kabul edilemez olduğuna dikkati çekti.

TÜRKİYE DAHA FAZLA YARDIM ULAŞTIRMAYA HAZIR

Tüm mekanizmaları kullanarak Myanmar hükümeti üzerinde baskı kurmak gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin insani yardım konusunda elinden geleni yaptığını ve daha fazla yardım ulaştırmaya da hazır olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar yönetimini sağduyuya yöneltme hususunda da yoğun çaba harcanması çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri Guterres’in ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği görüşmede, bölgede endişeyle karşılanan insani krizin son bulması için yaptıkları temaslar hakkında da bilgi verdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres’in krize çözüm bulmaya yönelik çabalar konusunda temas halinde olma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Arakan
#Myanmar
7 yıl önce