|

Geleceğin diplomatları Yunus Emre’den yetişecek

Yunus Emre Enstitüsü, sahip olduğu akademik ve uygulamaya yönelik Kültürel Diplomasi birikimini 21. Yüzyılın Kültür Diplomatları adaylarına aktarmak amacıyla, üç ay sürecek ve Türkiye’de bu alanda bugüne kadar yapılmış en kapsamlı eğitim programını başlatıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 10/02/2019 Pazar
Güncelleme: 03:56 - 10/02/2019 Pazar
Yeni Şafak
Yunus Emre Enstitüsü Logo
Yunus Emre Enstitüsü Logo

Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu olan Yunus Emre Enstitüsü, kültürel diplomasi alanındaki akademik birikimini ve uygulama odaklı tecrübelerini Kültürel Diplomasi Akademisi çatısı altında düzenleyeceği kapsamlı eğitim programı ile uluslararası kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinde çalışmak isteyen katılımcıların erişimine açıyor.

Geleceğin kültür diplomatları, kültürel diplomasinin inceliklerini ve farklı kültürlerle doğru etkileşim ile etkili iletişimi bu özel program ekseninde beş temel eğitim modülü çerçevesinde öğrenecek. Her akademik disiplinden gelen katılımcı kitlesine açık olan program, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, NATO ve AGİT gibi daha pek çok uluslararası kurum ile sivil toplum örgütlerinde kariyer hayali kuran üniversite öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, genç profesyoneller, akademisyenler, diplomatlar, askerler, bürokratlar, sanatçılar, gazeteciler ve sivil toplum çalışanlarını hedefliyor.

PEK ÇOK ÜNLÜ İSİM BİR ARADA

  • Diplomasi, Uluslararası İlişkiler, Kültürel Diplomasi, Proje Yönetimi ve İş Yapma Becerisi ile Anadolu Medeniyetleri, Kimlik, Üslup ve Kültür olmak üzere beş temel eğitim modülü üzerinden ilerleyecek olan eğitim programı, Türkiye’den ve dünyadan Kültürel Diplomasi alanında aralarında; Prof. Dr. İlber Ortaylı, Alev Alatlı, E. Büyükelçi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, E. Büyükelçi Uluç Özülker, Dr. Paulino Toledo, Dr. Taehwan Kim, Leyla İpekçi, Ömer Tuğrul İnançer ve Ayşe Böhürler gibi daha pek çok ünlü ismi de bir araya getiriyor.

Ayrıca, Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı, Türkiye’de bu alanda, bugüne kadar yapılmış en kapsamlı eğitim programı olma özelliğini taşıyor.

KÜLTÜREL DİPLOMASİYE İLGİ ARTIYOR

Pek çok uluslararası kurum ve sivil toplum örgütünün yakından ilgilendiği kültürel diplomasi kavramına ilgi artıyor. 2 Mart’ta başlayıp 3 ay boyunca devam edecek olan Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı; Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, NATO ve Yunus Emre Enstitüsü gibi daha pek çok ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinde çalışmak isteyenler için büyük fırsat yaratıyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Katılımcılar, program kapsamında, Türkiye’nin kültürel diplomasi pratiğini inceleyerek, Türkiye’ye özgü entelektüel arka planın kültürel diplomasiye yansımalarını değerlendirecek. Sert güç, yumuşak güç, akıllı güç, stratejik iletişim, kültürler arası etkileşim, kamu diplomasisi, kültürel diplomasi, ulus markalaşması gibi temel kavramları öğrenecek. Ulusal ve uluslararası ölçekte kültürel diplomasi alanında neler yapıldığını ve kültürel diplomasinin farklı aktörler tarafından ne şekilde kullanıldığını kavrayacak. Türkiye’nin kültürel diplomasideki mevcut konumunu, bu alandaki büyük potansiyelini ve diğer küresel aktörlere göre farklı bakış açısını başarılı örnekler üzerinden karşılaştırmalı olarak görecek. Türkiye’nin köklü kültürünün kültürel diplomasi pratikleriyle nasıl ilişkilendirilebileceğini keşfedecek. Türkiye’nin kültürel diplomasi pratiklerine katkıda bulunma, yeni fikirler geliştirme ve uygulamaya sunma imkânı bulacak. Farklı uluslararası kurum ve kuruluşları tanıyacak ve bu kurum ve kuruluşlardan gelecek üst düzey temsilciler ile tanışma imkanı bulacak. Kısaca kültür ve diplomasi dünyasına üst seviyeden giriş yapma şansı yakalayacaklar.

SON GÜN 15 ŞUBAT

Ulusal ve uluslararası arenada kültürel diplomasi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen, bu alanda akademik veya profesyonel olarak çalışma yapmak ve Türkiye’nin kültürel diplomasi potansiyeline katkıda bulunmak isteyen herkes programa başvuru yapabilecek.

Seminerler, söyleşiler, paneller, atölye çalışmaları, laboratuvarlar, yabancı uzmanların görüş ve paylaşımları, dünya çapında örnek uygulama analizleri, interaktif değerlendirmeler, film gösterimleri, kültür ve sanat etkinlikleri, senaryo tabanlı simülasyon çalışmaları, sunumlar, okumalar ve proje çalışmaları zenginleştirilmiş programa başvurular, 15 Şubat’a kadar devam edecek. 3 ay boyunca hafta sonları gerçekleştirilecek eğitim programı 2 Mart’ta İstanbul’da başlayacak.

Kontenjanlar sınırlı, detaylı bilgi ve başvurulara “kda.yee.org.tr” internet sayfasından erişilebiliyor.

  • YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ
  • Yunus Emre Enstitüsü dünyada 60’a yakın kültür merkezi ve 150’yı aşkın irtibat noktasında Türkiye’nin kültür diplomasisi faaliyetlerini yürütmektedir. Türkiye’nin uluslararası alanda bilinirliğini, güvenirliğini ve itibarını artırmayı amaç edinmiş olan Enstitü, kültür diplomasisi faaliyetlerini dil, kültür-sanat ve bilim-akademi olmak üzere üç ana eksen üzerinden yürütmektedir.
  • KÜLTÜREL DİPLOMASİ AKADEMİSİ
  • Kültürel Diplomasi Akademisi Türkiye’nin dış politika öncelikleri ve Yunus Emre Enstitüsü misyonu ekseninde uygulamaya yönelik, etki odaklı ulusal kültürel diplomasi politikalarını belirlemek ve bu alanda 21. yüzyılın Kültür Diplomatlarını yetiştirmek temel felsefesi ile Yunus Emre Enstitü bünyesinde 2016 yılında hayata geçirilmiştir.

#​Yunus Emre Enstitüsü
#Diplomat
#Eğitim
#Program
5 yıl önce