|

Geleceğin kentinin taşları bizden çıkacak

Aa
00:00 - 1/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 23:52 - 30/11/2010 Salı
Yeni Şafak
Geleceğin kentinin taşları bizden çıkacak
Geleceğin kentinin taşları bizden çıkacak

Çin'in Tianjin kentinde yapımı devam eden, ekolojik ürünler ve modern şehircilik tekniklerinin uygulandığı 20 milyar dolarlık Eco-City Projesi'nin yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki doğaltaş ürünleri Türkiye'den karşılanacak. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Erdinç, imzalanan anlaşma kapsamında 2 milyon metrekarelik ilk partinin Mart ayında gönderileceğini söyledi.

HÜKÜMETLERARASI İŞBİRLİĞİ

Çin ve Singapur'un hükümetlerarası işbirliğiyle başlatılan ve Tianjin kenti yakınlarındaki Binhai bölgesinde yapımına başlanan Eco-City Projesi yüklenici firmalarından Singapurlu Keppel firması iç mimarları Jiffy Qu ve Yao Zheng, İzmirli girişimci Cengiz Tığ ile birlikte Ege İhracatçı Birliklerini ziyaret etti.

ÜÇ ETAPTA YÜKLENİCİ

Tığ, Dubai'deki ünlü Burj El Arab projesini tamamlayan Keppel firmasının Çin'in en büyük konut projesi olan Eco-City projesinin de 5 etabından 3'ünün yüklenicisi olduğunu belirtti. Tığ, projeyle 1 milyon insanın yaşayacağı 300 bin konut, 50 bin kişilik stadyum, 10'a yakın 5 yıldızlı otel kurulacağını ifade etti.

13 yıl önce