|

Gerçekler ölmez

İşgalci İsrail askeleri tarafından Filistinli gazeteci Yasir Murteca’nın şehit edilmesi 3 dilde “Gerçeği Öldüremeyeceksiniz” yazılı pankartla protesto edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:10 - 12/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail katliamları protesto edildi
İsrail katliamları protesto edildi

Gazze’de başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri sırasında, yasak olan patlayıcı mermi ile İsrail askerleri tarafından vurularak şehit edilen Filistinli Foto Muhabiri Yasir Mürteca, İstanbul’da anıldı. İsrail’in sivillere ve gazetecilere uyguladığı insanlık dışı katliamı protesto etmek için İHAK öncülüğünde Mazlum-Der, Özgür-Der, İletişim Platformu Derneği, Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği üyeleri ile çok sayıda gazeteci Taksim’de bir araya geldi.

YARGILANSINLAR

Grup 3 dilde “Gerçeği Öldüremeyeceksiniz” yazılı pankartlar üzerine fotoğraf makinelerini bırakarak saldırıyı protesto etti. Grup adına açıklama yapan İHAK Basın Temsilcisi Tayfun Demir, “Yasir Murteca, İsrail’in son kurbanlarından sadece birisi. Korkun ey katiller. Biz gazeteciler her zaman gerçeğin peşinde olduk. Bizleri öldürebilirsiniz ama şunu da bilin ki, gerçeği hiçbir zaman öldüremeyeceksiniz. İnsanların yaşama hakkını elinden alan tüm katillerin yargılanması ve ceza alması gerektiğini bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz” dedi.

#İsrail
#Filistin
#Katliam
6 yıl önce