|

Gönül gözüyle eğitiyorlar

Türkiye’de bir milyonu aşkın öğretmenin bin tanesi engellerine rağmen bilinçli yeni nesiller yetiştiriyor. Biz de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde İstanbul’daki görme engelli öğretmenlerin hikayelerini dinledik. Türkan Sabancı Görme Engelliler Ortaokulu Müzik Öğretmeni Dr. Şafak Tunalıoğlu, “Amerika’da ve Sağlık Bakanlığında Müzik Terapisi eğitimleri aldım. Özel gereksinimli çocukları seçtim. 24 yıldır meslekteyim.” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 02:12 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
​Gönül gözüyle eğitiyorlar.
​Gönül gözüyle eğitiyorlar.

Türkiye’de bir milyonu aşkın öğretmenin bin tanesi engellerine rağmen bilinçli yeni nesiller yetiştiriyor. Biz de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde İstanbul’daki görme engelli öğretmenlerin hikayelerini dinledik. Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü Murat Yıldız, doğuştan görme engelli bir eğitici olarak mesleğini gururla yapıyor. Yıldız, “Eğitim sürecinde çok zorlanmıştım. Öğrencilerimle bir arada olmayı ve onlara yol göstermeyi çok sevdim. Yetişen öğrencilerimi gördükçe mutlu oluyorum.” dedi.

SESLERİNDEN TANIYORUM

Şehit Murat Karakuş Ortaokulu’nda Müzik Öğretmeni Deniz Kaya, “Üç yıl önce göreve başladım. Öğrencilik hayatım biraz zorlu geçti. Hayalim çocuklara dokunabilmekti. Öğrencilerim için ben, benim için de onlar farklı bir deneyimdi. Artık her birini seslerinden tanıyorum. Bizim öğretmen olarak sayımız arttıkça insanların daha çok bilinçleneceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Türkan Sabancı Görme Engelliler Ortaokulu’nda Özel Eğitim Öğretmeni Gazanfer Tunay da şunları söyledi: “Meslekte 16’ncı yılım. Görme engelliler sınıf öğretmeniyim. Kendim de görme engelliyim. Lise müdürümün yönlendirmesiyle, kendim gibi olan çocuklara yardım etmek istedim. Başarılarını duydukça gurur duyuyorum.”

#Öğretmenler Günü
#Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu
#Eğitim
1 yıl önce