|

Gül barış fidanı dikti

Dakka
00:00 - 13/02/2010 Cumartesi
Güncelleme: 00:50 - 13/02/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Gül barış  fidanı dikti
Gül barış fidanı dikti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hindistan'daki resmi temaslarını tamamlayarak Bangladeş'e geçti.

Cumhurbaşkanı Gül, Dakka Zia Havalimanı'nda Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Zillur Rahman tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, tören kıtasını denetledi. Temaslarının ilk gününde Rahman ile biraraya gelen Gül, heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti. Gül daha sonra Rahman ve kızı Tonyma Rahman tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, temasları çerçevesinde ayrıca Dışişleri Bakanı Dipu Moni ile Maliye Bakanı Ebul Maal Abdul Muhith'i ayrı ayrı kabul etti. Gül'ün konaklandığı Pan Pacivig Oteli'ndeki görüşmelere Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Şakir Torunlar da katıldı.


Şehitlik anıtına çelenk koydu

Cumhurbaşkanı Gül, Bangladeş'in Pakistan'a karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi sırasında hayatını kaybedenler anısına yapılan Ulusal Şehitler Anıtı'na çelenk koydu. Gül, üzerinde kırmızı, beyaz karanfiller bulunan ve Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı yazan çelengi koyduktan sonra anıt özel defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül, anıtın bulunduğu alana bir de fidan dikti. Fidanın tüm dünyaya barış getirmesini umut ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye olarak bölgede barışın sağlanması için her türlü girişime katıldığını kaydetti.



14 yıl önce