|

Gültepe'deki çatışmada gözaltı sayısı 14'e çıktı

Gültepe'de 2 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı çatışmayla ilgili gözaltı sayısı 14e yükseldi. Şüphelilerin ilk ifadelerinde, 'kapı önünde oturma' yüzünden başladığını iddia ettikleri kavganın gerçek sebebini bulmak için ise soruşturmanın derinleştirildiği öğrenildi. Şüphelilerden bazılarının uyuşturucu kullanmak ve hırsızlık suçlarından polise geliş kayıtları olduğu tespit edildi. Öte yandan saldırıda kullanılan 3 tabanca, 2 pompalı tüfek ve 1 bıçak polis tarafından ele geçirildi.

Yeni Şafak
16:04 - 15/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:06 - 15/04/2015 Çarşamba
DHA

Kağıthane, Gültepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi'nde meydana gelen olayda, ellerinde silah bulunan bir grup, Akçil Sokaktaki bir derneğe ateş açtı. Yardımlaşma derneğinde bulunanların karşılık vermesiyle çatışma çıkmıştı. Sokaktaki grupta yer alan Osman Kök (34) ve Murat Yavi (26) hayatını kaybederken, Burak Ataç (23) , Umut Fırat (26), İbrahim Koçyiğit (29), Yunus Emre Aksakallı (40) ve 1 kişi daha yaralanmıştı.



Gözaltı sayısı 14'e yükseldi


Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince olaydan hemen sonra çalışma başlatıldı. İlk gün biri yaşı küçük 8 kişi polis tarafından yakalandı. Bu kişilerin Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan sorgularına göre olaya karışan 6 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 14a yükseldi.



Araştırma sürüyor


Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada, olayın gerçek sebebini ortaya çıkarmak için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Olayla ilgili alınan ilk resmi olmayan ifadelerde, dernek üyeleri ile aynı mahalledeki bir grup arasında dernek binası önünde oturma nedeniyle bir süre önce husumet yaşandığı tespit edilmişti. Olay günü de aynı mesele yüzünden bir kişinin dövülmesiyle sonuçlanan kavganın ardından gece saatlerinde olayın meydana geldiği öğrenilmişti. Polisin olayın gerçek nedeni ortaya çıkarmak için soruşturmayı derinleştirdiği öğrenildi. Olayla ilgili yakalanan şüphelilerden bazılarının uyuşturucu kullanmak ve hırsızlık suçlarından polise geliş kayıtları olduğu belirlendi.



Silahlar ele geçirildi


Öte yandan polis silahlı çatışmada kullanılan 3 tabanca, iki pompalı tüfek ve bir bıçağı ele geçirdi. Silahlar incelenmek üzere Kriminal polis laboratuarına gönderildi.


Şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılmaları bekleniyor

#gültepe çatışma
#gültepe gözaltı
#gültepe olay
9 yıl önce