|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:30 - 11/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 17:35 - 11/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
1- ABD'de 3 Müslüman genç öldürüldü


ABD'nin Kuzey Karolina Eyaleti'nde aynı aileden 3 Müslüman genç kaldıkları evde öldürüldü. Silahlı baskınla 3 genci öldüren 46 yaşındaki, Craig Stephen Hicks isimli bir kişi polise giderek teslim oldu. Öldürülen gençlerden 23 yaşındaki Şadi Berekat, geçtiğimiz aylarda son yıllarda artan şiddet eylemlerine ilişkin sosyal medya üzerinden 'İnsanların 'Yahudileri öldürelim' ya da 'Filistinlileri öldürelim' diyerek çözüm arayışına girme çabası çok üzücü' şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.


2- Beşir Atalay: Partimizden aday olmasınlar


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Teşkilatlarımızdan ve yerel yönetimlerden az da olsa istifa haberleri kulağımıza geliyor. O mensuplarımıza bir defa daha duyuruyoruz, partimize aday adaylığı için hiç başvuruda bulunmasınlar. Çünkü onların başvuruları işlem görmeyecek" dedi. Atalay, Hakan Fidan'ın adaylığı hakkında "Tartışmalara girmem. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bu konudaki düşüncelerini değerlendirmem. O polemiğe bizim girmemiz yanlış olur" değerlendirmesini yaptı.


3- İstanbul'da yarın da kar bekleniyor


İstanbul'da bugün aralıklarla devam edecek kar yağışı Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası'nın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun olacak. Kentte yarın karla karışık yağmur bekleniyor.


4- 1 ayda 153 İslamobofik saldırı


Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF), Charlie Hebdo saldırısından sonra 7 Ocak-7 Şubat 2015'te 153 islamofobik saldırı kaydedildiğini duyurdu.


5- Özel'den Kore gazisine akülü sandalye


Van'ın Başkale İlçesinde yaşayan Kore gazisi 90 yaşındaki Abdullah Burgaz'ın akülü tekerlekli sandelye isteğine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel cevap verdi. Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan Abdullah Burgaz'ın evine giderek kendisine tekerlekli sandelyeyi verdi.


6- Bedii ve 311 kişinin idam kararı kalktı


İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ile 311 darbe karşıtının, İsmailiyye'deki mahkemeler kompleksini ateşe verme suçlamasıyla yargılandıkları davanın duruşması bugün gerçekleştirildi. Mahkeme Muhammed Bedii'nin ve beraberindeki 311 kişinin idam kararını kaldırdı.


7- Ahmedinejad: Türk milleti karşısında oturarak konuşamam


İran'da iki dönem Cumhurbaşkanlığı yapan Ahmedinejad, TRT'ye verdiği röportajı, "siyaset konuşmama" şartı ile kabul etti. Ahmedinejad, Türkiye'den övgüyle bahsederek, İslam dünyasının selameti için İran ve Türkiye'nin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Ahmedinejad röportaj sırasında "Türk milletine saygım çok büyük, oturarak onlara seslenemem” dedi.


8- Üniversite öğrencilerine müjde


Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. 


Arınç, merakla beklenen üniversite harçları ile ilgili, "Ben öğrencilerimize müjde vermek istiyorum. Lisans programlarında mezun olan öğrencilerimizden para almıyoruz. Ancak süresinde bitirmesi gerekiyorken bitiremeyen öğrencilerden normal öğrenim için arttırımsız olarak katkı payı alınacaktır. 2014-2015 öğretim yılında arttırılmış katkı payı alınacaksa, fazla alınan para öğrenciye iade edilecek. Zamanında bitiremeyenlerden normal harç payı alınacak." açıklamasını yaptı. 


9- Obama'dan 3 yıllık istek


ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'den IŞİD'e karşı mücadelede ABD muharip güçlerinin sahada kullanılmasına izin vermeyen ancak özel operasyon yürütmesine imkan tanıyan ve faaliyet alanını Suriye ve Irak ile sınırlamayan üç yıllık yetki istedi.


10- Ekonomide bugün


Cari açık verisinin beklentiyi karşılaması ile 2.50'nin altına gevşeyerek gün içinde en düşük 2.4827'yi gören Dolar/TL, saat 17'den sonra yeniden yukarı yönlü hareket ederek 2.5089 ile yeni bir rekora imza attı.


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 98,30 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 656 lira oldu


BIST 100 endeksi günü yüzde 0,38 yükselişle 83 bin 429 puandan tamamladı.

#chapel Hill
#ABD
#Beşir Atalay
#seçim
#dolar
#altın
#borsa
#üniversite harçları
9 yıl önce