|

Gürsel Tekin: İstanbul için adayım

Son dönemlerde parti içerisinden her kesimin farklı açıklamalar yaptığı CHP'de kazan bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için kaynıyor. Kurultay tartışmalarının sürdüğü CHP’de, partinin önemli isimlerinden Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmak istediğini ilk kez açıkladı. Tekin, "2019 yılında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istiyorum" dedi.

Yeni Şafak
09:20 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:28 - 30/07/2018 Pazartesi
Diğer
CHP Milletvekili Tekin, önümüzdeki seçimlerde İstanbul'dan aday olmak istediğini açıkladı.
CHP Milletvekili Tekin, önümüzdeki seçimlerde İstanbul'dan aday olmak istediğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gelecek seçimlerde İstanbul'dan büyükşehir belediyesi başkan adayı olmak istediğini açıkladı.

Habertürk'ün haberine göre Tekin, gençlik kolu başkanlığından başlamak üzere partinin tüm kademelerde görev yapmış bir siyasetçi olduğunu hatırlattı.

"Görev yapmadığım yer sadece genel başkanlıktır" diyen Tekin, şöyle devam etti:

"Ama tabii ki benim böyle bir talebim yok. Bir tek talebim var. 2009’da İstanbul İl Başkanlığı görevimi yürütürken, Sayın Baykal’a İstanbul’da aday olacağımı söyledim. Sonra koşullar başka bir noktaya getirdi."

"Kılıçdaroğlu'na ben teklif ettim"

3 tane araştırma yaptım. Araştırmaların tamamında Sayın Kılıçdaroğlu çıkınca kendim gidip, 'Biz ancak sizinle bir sonuç alabiliriz' diyerek teklif ettim ve Sayın Genel Başkan o zaman aday oldu. 2014 yılında yine talebim devam etti, Sayın Sarıgül aday oldu. 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istiyorum."

Gürsel Tein ayrıca imza sayısına bakılmaksızın olağanüstü kurultay yapılmasının doğru olduğunu ifade etti.

#CHP
#Gürsel Tekin
#Başkan adayı
6 yıl önce