|

Hac'da sonsuz huzur duydum

Ünlü manken Yaşar Alptekin, hac farizasını yerine getirdi ve İstanbul'a döndü. Alptekin, “Peygamber Efendimiz'in doğduğu o mübarek topraklara yüz sürdüğüm için sonsuz bir huzur içindeyim” dedi

Yasin Yılmaz
00:00 - 13/12/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:10 - 12/12/2008 Cuma
Yeni Şafak
Hac'da sonsuz huzur duydum
Hac'da sonsuz huzur duydum

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı hac kafilesi ile birlikte dün İstanbul'a dönen ünlü manken Yaşar Alptekin, Atatürk Havalimanı'nda yaşadığı duygulu anları anlattı. Alptekin, “Peygamber Efendimiz'in kabrinin bulunduğu Medine-i Münevvere ve Allah'ın evi Kâbe-i Muazzama'- da insanı çeken muazzam bir güzellik var. Hacer-ül Esved'e yüz sürmeyi de nasip etti Rabbim. İçimde sonsuz bir huzurla ülkeme dönmenin sevincini yaşıyorum. Allah herkese nasip etsin” dedi. Bütün insanların hayatında bir kere de olsa mutlaka hacca gitmesi gerektiğini anlatan Alptekin, “Buradan bütün Türk halkına ve hali vakti yerinde olanlara sesleniyorum. Ya ne olur ömrünüzde bir kere mukaddes topraklara gidin. Tatile Paris'e, Londra'ya Venedik'e gidenler bir kez de buraya gitsinler. Çünkü benim aldığım haz, kelimelerle anlatılamaz, bunu yaşadıklarından bana hak verecekler” dedi.

Daha önceden vergi borcu olduğu için yurtdışı çıkış yasağı olduğunu anlatan Yaşar Alptekin, “5'inci defadır hacılık için başvurdum. Gidemeyeceğim bildiğim halde başvurdum ve bir baktım ki hacılık başvurum kabul edilmiş ve gidiyorum. Ben bunu Allah'ın bana bir lütfu olarak görüyorum” dedi.

HAYATIMIN AVIYDI

Ava meraklı olduğunu hatırlatan Alptekin, “Hac sırasında hayatımın en büyük avını gerçekleştirdim, şeytanı taşlayarak bir manada onu avladım. Ama taş attığımız şeyin aslında kendi nefsim olduğunu idrak ettim. Zaten insan nefsine hakim olduğu zaman kolay kolay yanlışlara dönüş yapamaz. Ben de hayatımın geri kalanının Allah rızası yolunda yaşamaya gayret edeceğim” diye konuştu.


Mesleğimi sürdüreceğim

Bir süre dinlendikten sonra, mesleğine devam edeceğini dile getiren Alptekin, “Tabii ki helal dairesinde mankenlik mesleğimi sürdüreceğim, defilelere çıkacağım. Bunun yanı sıra dizi oyunculuğu konusunda projelerim var. Bunları bir süre sonra hayata geçireceğim” şeklinde konuştu. Alptekin, havalimanından ayrılarak Eyüp Sultan Hazretleri'nin kabrini ziyaret etmek üzere şehre hareket etti. Alptekin, “Resulullah'ın selamını Eyüp Sultan Hazretleri'ne ileteceğim, kısmet olursa ikindi namazını da orada eda edeceğim” dedi.



15 yıl önce