|

'Haksız yere sağlam parmak kesilirse acır'

"Eylül ortasına kadar Anayasa değişikliği üzerinde uzlaşılamazsa, AB ile ilişkilerimiz en az bir yıl sarkar. Bu bir yıl da boşa geçerse AB hayali biter"

Yeni Şafak
00:00 - 23/09/2002 Pazartesi
Güncelleme: 12:42 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot -------------------------

AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, milletvekilliğini engelleyen YSK kararını, "Şeriatın kestiği parmak acımaz" diye değerlendiren Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asparuk'un sözlerine, "Sağlam parmak kesilirse acır" diye karşılık verdi.

İstanbul'da gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, ANAP lideri Yılmaz'ın "Yargı yasakçı zihniyetten kurtulmalı" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Sayın Yılmaz şu andaki yaklaşımını, keşke Anayasa değişiklikleri yapılırken, orada gösterseydi. Orada, şu anda iyi niyet temennisinde bulunan bazı partiler, kulislerde oyunlar içerisine girdiler" dedi.

"Şeriatın kestiği parmak acımaz" şeklindeki yorumlara da "Sağlam parmak acır, hele hele bu bir de haksızsa, çok daha fazlasıyla acır" diyerek karşılık veren Erdoğan, "Bu ağır bir itham değil mi?" diye sorulması üzerine de, "Bu ifadeleri kullananlara bunu söyleyeceksiniz. Şimdi bu ifadeleri başkaları kullandığı zaman farklı değerlendiriyorlar, bir başkası kullandığı zaman farklı değerlendiriyorlar. Acımaz diyenler onu önce kendi şahıslarında bir deneyiversinler" dedi.

Erdoğan'a halktan büyük destek yağıyor
Türkiye'nin dört bir tarafından AK Parti'ye destek mesajı yağdı. İşte halkın duyguları: "Genel başkanımızın yerine partinin çaycısını da koysanız oyumuz yine AK Parti'yedir" İzzet-Rıfat-Serhat Emikoğlu-İskenderun. "Bahçeler çiçeksiz Türkiyem Tayyip'siz olamaz. İnadına AK Parti." Mehmet Bülent Saçılanateş-Ankara. "Sizler gönlümüzdesiniz, sizleri hiçbir güç gönlümüzden silip atamaz. Tayyip-vatandaş el ele, hep birlikte, daima sizin yanınızda olacağız." Hüseyin Ahmetoğlu-İzmir. "Kırıkkale'ye gidip köy köy, sokak sokak, cadde cadde, ev ev destek isteyeceğim. Üzülme bu millet seninledir."
Hürşit Gündoğan-Ankara.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce