|

Hastanede gizli FETÖ toplantısı

Sahte raporlarla kendilerinden olmayan pilotların önünü kesen FETÖ’nün askeri hava hastanelerini ele geçirdiği ortaya çıktı. İddianamede gizli tanık, Tabip Albay Mehmet K.’nın teğmenlerle makam odasında örgütsel toplantı yaptığı, örgüt üyesi olmayan pilotların önünü kesmek için rapor hazırladığını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:32 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün mahrem yapılanması TSK’ya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Etimesgut Askeri Hava Hastanesi’nde Tabip Albay olarak görevliyken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen şüpheli Mehmet K. hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan dava açıldı.

SİZİ DE GÜLEN’E GÖTÜRÜRÜM

İddianamede, Mehmet K.’nın teröristbaşı Fetullah Gülen’i Pensilvanya’da birden çok kez ziyaret ettiği, evinde örgütsel amaçlı yemek organizasyonları düzenlediği ve bu kapsamda örgütsel sohbetler verdiği anlatıldı. Şüphelinin aynı zamanda sohbetlere katılan bazı askerlere de FETÖ elebaşı ile görüştürmek için ABD’ye götürme teklifinde bulunduğu belirtildi.

ÖRGÜTÜN ÇATISI İLE İRTİBATLI

İddianamede yer alan ayrıntılara göre, Mehmet K.’nın yakın akrabalarının örgütün çatısında yer alan üst düzey isimlerle irtibatlı olduğu görüldü. Şüphelinin kardeşleri ile annesinin FETÖ çatı davasının da sanıkları arasında yer alan Tuncay Delibaşı, Murat Karabulut ve Hamdullah Bayram Öztürk ile telefon irtibatının bulunduğu kaydedildi.

ALINACAKLAR LİSTESİ ÖNCEDEN GELMİŞ

İddianameye giren gizli tanık beyanları da dikkat çekti. Fırtına kod adlı gizli tanık, TSK’ya alınacak örgütle bağlantılı isimlerin olduğu listenin önceden şüpheli Mehmet K.’ya geldiğini anlattı. Mehmet K.’nın, örgüt bağlantısı olmayan ve “uçucu” diye tabir edilen pilotların önünü kesecek şekilde raporları hazırlayanları yönlendirdiğini belirten Fırtına, yine aynı şekilde gelen listede isimleri yer alan örgüte yakın kişilerin daha kolay ve önlerini açacak şekilde rapor yönlendirmesini yaptığını ifade etti.

MAKAMDA TEĞMENLERE ÖRGÜT SOHBETİ

Gizli tanık Güneş ise K.’nın, askeri hastaneye gelen örgütle irtibatlı pilot ve generallerle rutinin dışında aşırı şekilde ilgilendiğini belirtti. Güneş, K.’nin hastanedeki görevlendirmeleri de örgütün istediği gibi yaptığına dikkat çekerken, heyetleri de örgütün istediği reporları hazırlayacak kişilerden seçtiğini vurguladı. Gizli tanık ayrıca, hastanedeki hava sağlık muayene merkezi kadrosuna tecrübeli ve rütbeli doktorların değil, tecrübesiz teğmenlerin getirildiğine dikkat çekerken, bu teğmenlerin Mehmet K.’nın odasında toplanarak örgütsel sohbet yaptıklarını ifade etti. Güneş, “Teğmenler Mehmet K.’yi abi olarak görüyorlardı” dedi. Gizli tanık Umut da Mehmet K.’nin FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine katılan eski 11. Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Uğur Buldu’yu sürekli övdüğünü söyledi. 

  • Gülen’e 4 kez gitmiş
  • 2006 yılından bu yana 3-4 kez ABD’ye gittiğini, burada kongrelere katıldığını söyleyen K., teröristbaşı Fetullah Gülen’i ziyarete gittiğini de itiraf etti. K., “Bu gidişlerimde genelde kalabalıkta namaz kıldım. Onunla birebir sohbetim oldu. Bana bir numara verildi, bu numarayı aradığımda da Fetullah Gülen’in müsait olması durumunda kendisiyle görüşebiliyordum” dedi.
  • Pişkin FETÖ’cü!
  • Pilotların yıllık uçuş muayenelerinin yapıldığı Etimesgut Hava Hastanesi Muayene Merkez Başkanlığı’nda görev yapan Mehmet K.’nın pişkin ifadesi ise pes dedirtti. FETÖ ile gönül bağı olduğunu söyleyen K., teröristbaşı Fetullah Gülen’in de manevi yönünün güçlü olduğunu düşündüğünü savundu. Ancak K., örgütten olmayan pilotların uçuşlarını engellemek için gerçeğe aykırı rapor hazırladığını ise inkar etti.
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce