|

Hay ben sana kurban olayım

Yüksekova''daki Dağlıca köyünü ziyaret eden komutanlar, kanaat önderi Latifan Katırcı''ya Kürtçe selam verince ilgi odağı oldu. Katırcı, Kürtçe selamı duyduğunda, ''Hay ben sana kurban olayım'' deyip komutanları bağrına bastı

Hakkari
00:00 - 7/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:59 - 6/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Hay ben sana kurban olayım
Hay ben sana kurban olayım

Hakkari''nin Yüksekova ilçesi 3. Piyade Tümeni 7. Hudut Alayı Komutanı Cemalettin Doğan ve beraberindeki heyet, Dağlıca köyünde ikamet eden kanaat önderi Latifan Katırcı''yı ziyaret etti. Dağlıca''da 30 yıl imamlık yapmış, köyün en yaşlısı ve sözüne saygı gösterilen bir isim olan Latifan Katırcı''yı ziyarete giden komutanlar, kapıdan girdiklerinde Kürtçe selam verince evde duygusal anlar yaşandı. Katırcı, Kürtçe selam veren komutanı ''Ben sana kurban olayım'' deyip bağrına bastı.

HEPİMİZ BİR BAYRAK ALTINDAYIZ

Misafirlerini içeri buyur edip ve hatırlarını soran Latifan Katırcı, sabah-akşam sürekli ordu ve milletin selameti için dualar ettiğini dile getirdi. ''Çünkü neden, biz Müslümanız. Bakıyorum ordu ne ordusu, Müslüman. Yaşım 81. Bu bayrağın altında yaşıyorum. Babam, atalarımız, bu bayrağın altında yaşıyorlardı'' diyen Katırcı, geçmişte gerek asker içinde gerekse de sivillerde yanlış yapanların olduğunu, ancak bunu bütün topluma mal etmemek gerektiğini ifade etti. Katırcı, ''Bu devlete yan bakana, benim canım dahi olsa, Allah cennet yüzü göstermesin!'' diye konuştu.


11 yıl önce