|

'Hedef ben değilim'

Kanal 7 Haber Dairesi Başkanı Coşkun, İGDAŞ operasyonuna adı karışan İroni Ajans'ın ortakları arasında gösterilmesini sert bir dille eleştirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 24/10/2001 Çarşamba
Güncelleme: 16:45 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Milliyet Gazetesi'nin dünkü manşetinde yer alan Kanal 7 Haber Dairesi Başkanı görevinin yanı sıra "İskele Sancak" adlı programı sunan Ahmet Hakan Coşkun'un, İGDAŞ operasyonuna adı karışan İroni Ajans'ın ortağı olduğu şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Ahmet Hakan Coşkun, şahsına yönelik olarak haberle ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Ahmet Hakan Coşmuş" manşetiyle verilen bu asılsız haberde gerçeğin çarpıtıldığını belirterek, haberle ilgili gerekli hukuki girişimleri başlattığını söyledi. Hakan, haberde şahsıyla ilgili yer alan küçültücü, aşağılayıcı ve yanıltıcı yaklaşımlara karşı da hakaret davası ve ayrıca tazminat davası açacağını söyledi.

"Suçlanan kişi olmadım"

Ahmet Hakan Coşkun, şahsını karalamaya yönelik bu haberle ilgili olarak şunları söyledi:

"Ben haberde sözü edilen bu olayla ilgili olarak hiçbir zaman, hiçbir şekilde suçlanan kişi, sanık ya da zanlı olmadım. Zaten, Hesap Uzmanları Kurulu'nun yaptığı inceleme sonucu hazırladığı raporda da ben 'suçlanan kişiler' arasında yer almıyorum.

Burada suçlanan kişi, kardeşim Abdullah Coşkun'dur. Kardeşimin suçlandığı olayın ise, üç yıl önce yargıya intikal ettiğini ve DGM'nin bu konuda bir görevsizlik kararı verdiğini biliyorum. Yani aslında bu yeni bir olay değil ve yargı süreci de şu anda devam ediyor zaten... Kardeşim Abdullah Coşkun, şerefli ve dürüst bir işadamıdır. Abdullah Coşkun'un halen devam etmekte olan bu davadan aklanarak çıkacağına inanıyorum.

Yargının vereceği karara hepimiz saygılıyız. Evet... Bu olayla ilgili söyleyeceğim bunlar. Gerçekler bunlar olduğu halde, abartılı başlıklarla güya ilgi çekici olduğu düşünülen alaycı denemeleriyle şahsımın hedef alınmasını hayretle ve büyük bir üzüntüyle gördüm. Ve mesleğimiz adına, sık sık olduğu gibi bir kez daha utanç duydum."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce