|

Hem cahil hem özgür olamazsınız

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, dünyanın en iyi üniversitesi olarak bilinen Massachusetts Institute Of Technology’de (MIT) yaptığı konuşmada bilginin önemine dikkat çekerek “Özgür olabilmek için cehaleti yok etmek lazım” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 28/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:32 - 28/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Enver Yücel
Enver Yücel

Amerika’da bulunan New England Turkish Student Association (NETSA) tarafından, Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) ‘Gelecek Burada’ programı düzenlendi. Etkinlikte, bölgede yaşayan Türk öğrenciler, farklı ülkelerden Boston’a gelen akedemisyenler, eğitimciler ve iş insanlarıyla buluştu. Dünya üniversite sıralamalarında yıllardır birinciliği elinde tutan MIT’de düzenlenen programda; Girişimciliğin, yapay zekanın, bilimin, eğitimin ve medyanın geleceği tartışıldı.

İŞ ARAYAN DEĞİL İŞ KURAN GENÇLER OLMALI

  • ‘Medyanın Geleceği’ adlı panelde konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip gerisinde kalmamanın önemli olduğunu belirterek, “Artık iş arayan değil, iş kuran gençler olmalı. Bir söz var, ‘Hem cahil hem özgür olamazsın’. Yani özgür olabilmek için cehaleti yok etmek lazım. Bunun için özellikle Türkiye’deki çalışmalarımızda Amerika’daki sizin gibi çok değerli bilim insanlarıyla birlikte olup, onların fikirleri ışığında ülkemize bir şeyler getirme gayreti içinde olduk. Bundan sonra da buradaki gelişmeleri yakından izleyerek ülkemizin her noktasına getirme arzusu içinde olacağız. Washington D.C.’de bir üniversitemiz var. Bu sebeple buraya sık geliyorum ama bu toplantıyı çok önemseyerek geldim. Buranın gücünü sizler biliyorsunuz ama ben de akademisyenin, bilim dünyasının ve özellikle Boston gibi bir bölgede olmanın gücünü çok iyi anlıyorum” diye konuştu.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

Öte yandan, ‘Eğitimin Geleceği’ paneline Selçuk Şirin, Murat Tarımcılar, Sinem Vatanartıran, ‘Bilimin Geleceği’ paneline Hasan Mandal, Canan Dağdeviren, Selim Ünlü, ‘Girişimciliğin Geleceği’ paneline Hakan Şatıroğlu, Başak Özer ve son olarak ‘Yapay Zekanın Geleceği’ paneline ise Erdoğan Çeşmeli, Cansu Canca, Çetin Meriçli gibi isimler katıldı.

#BAU
#MIT
#Enver Yücel
5 yıl önce