|

Hilal artık kalbinde yaşıyor

Trafik kazasında hayatını kaybeden Hilal Karagündüz'ün kalbiyle hayata dönen Canan Özdemir, 'Artık Hilal ile bir bütün oldum” dedi.

Sivas
00:00 - 1/02/2009 Pazar
Güncelleme: 02:33 - 1/02/2009 Pazar
Yeni Şafak
Hilal artık kalbinde yaşıyor
Hilal artık kalbinde yaşıyor

Ankara'da bir süre önce kalp nakli olan ve çıkarılan kalbi, 2 minik kalp hastasına can veren Sivaslı 20 yaşındaki Canan Özdemir, hayatının ikinci baharını yaşıyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde geçen yıl temmuz ayında kalp nakli olan Canan Özdemir, geçirdiği başarılı ameliyatın ardından döndüğü memleketi Sivas'ta tamamen iyileşeceği günü bekliyor. Ankara'da yaşamını trafik kazasında kaybeden 26 yaşındaki Hilal Karagündüz'den alınan kalp ile hayata tutunduğunu belirten Özdemir, geçirdiği uzun ve yorucu kalp hastalığı sonucu sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

HİLAL İLE BÜTÜN OLDUM

Canan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Biri vefat ederken ben kurtuldum, benim kalbim çıkarken de iki kişi kurtuldu. Bana hayat veren Hilal'in annesi Halime hanım ile telefonda görüşüyorum. Geçen gün (Halime anne nasılsın) diye aradım. (İyiyim kuzum) diye sevdi beni. Kızlarının yerine koyuyorlar. Ailesini çok seviyorum. Onlar olmasaydı ben hayatta olmayacaktım. Artık iki ailem var. Kalbiyle yaşadığım Hilal'in gelinlikle çekilmiş fotoğrafına her gün bakıyorum. Odamda onun fotoğrafları var. Onunla bütün oldum, ikimiz bir yaşıyoruz."


İyi ki ailemi ikna etti

Özdemir, kendisine uygun kalp bulunduğunda ameliyat olmak istemediğini ifade ederek, "Bırakın beni öleyim dedim. Annem beni çok zorladı. İmza atmama destek oldu. Tam umudumu kesmişken kurtuldum. İyi ki ailem beni ikna etmiş" dedi.





15 yıl önce