İBB'nin cami önündeki konserine tepki yağıyor: Vatandaşlardan protesto çağrısı

18:51, 21/10/2025, SalıG: Güncelleme: 19:44, 21/10/2025, Salı
Yeni Şafak
İBB'nin cami önündeki konserine tepki yağıyor: Vatandaşlardan protesto çağrısı
İBB'nin konserini protesto eden vatandaşlar Beyazıt Meydanı'nda buluşma çağrısı yaptı.

İBB'nin 'Gençlik Buluşmaları — Kampüse Dönüş' adıyla Beyazıt Meydanı'nda düzenleyeceği konser tepki çekti. Vatandaşlar, etkinliğin Beyazıt Camii'nin hemen yanı başında, tarihi bir ibadethaneye bitişik alanda konser düzenlenmesinin dini mekanın ruhuna aykırı olduğunu vurgulayarak etkinliğe karşı protesto çağrılarında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), cumhuriyet ve gençlik buluşmaları adı altında Beyazıt Camii’nin dibinde yarın (22 Ekim çarşamba) gün boyu birçok şarkıcı ve grupla konser ve eğlence düzenliyor.

'Gençlik Buluşmaları — Kampüse Dönüş' etkinliğinin Beyazıt Camii gibi tarihi bir ibadethaneye bitişik alanda yapılacak olması ise vatandaşlar arasında tepkiye yol açtı.

Hey Douglas ve Güneş'in konser vereceği etkinliğin Beyazıt Camii’nin duvar dibinde düzenlenecek olması nedeniyle bazı vatandaşlar, camii cemaatinin hassasiyetlerinin göz ardı edildiğini ifade etti.

"Kışkırtmaya geçit yok, Beyazıt Camii'nde buluşuyoruz"

Konserin dini mekanın ruhuna aykırı olduğunu, provokatif ve cemaati rahatsız edici nitelikte olduğunu belirten vatandaşlar sosyal medyada protesto çağrılarında bulundu.

Yapılan protesto çağrılarında şu ifadelere yer verildi:

"Tarihi Beyazıt Camii Şerifi bahçesinde müstehcenliğe, provokasyona, kışkırtmaya GEÇİT YOK! 22 Ekim Çarşamba öğlen namazında Beyazıt Camii’nde buluşuyoruz."


Ankara'daki konser soruşturmasında iddianame hazır
Gündem
Ankara'daki konser soruşturmasında iddianame hazır
İBB iştiraklerinde Sayıştay incelemesi
Gündem
İBB iştiraklerinde Sayıştay incelemesi
İBB Başkan Vekili Nuri Aslan hakkında 3 yıla kadar hapis talebi
Gündem
İBB Başkan Vekili Nuri Aslan hakkında 3 yıla kadar hapis talebi

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026