|

İçişleri Bakanı Soylu: Kandil bize eskisi kadar uzak hedef değil

İçişleri Bakanı Soylu, "Kandil bize eskisi kadar uzak bir hedef değil. Bizim için zamanlama meselesidir. Zor değil. Kandil orada durduğu sürece Diyarbakır özgür değildir." dedi.

Yeni Şafak
19:17 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 19:38 - 6/06/2018 Çarşamba
Diğer
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV'de katıldığı canlı yayın programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Soylu, Irak'ın kuzeyindeki PKK kontrolündeki Kandil'in eskisi kadar uzak bir hedef olmadığını belirterek "Bunlar büyük operasyondur, seçimle alakalı değil.Ortak karar var, terör kaynağında kurutulmalı. İçeride teröristlerin sığınakları ortadan kaldırıldı. 26-27 kilometrede hat kuruyoruz, Kandil uzak hedef değil. Bu bizim için zamanlama meselesidir, zor değil.Ülke için Kandil'in alınması vazgeçilmezdir. Kandil orada durduğu sürece Diyarbakır özgür değildir." ifadelerini kullandı.


Soylu, FETÖ ile mücadeleye ilişkin de "Kendi adamlarını büfelerden aradıklarını tespit ettik. İtiraflar üzerinden yakaladığımız isimler var. Örgüt Avrupa'yı ikna etme noktasına gelmiş. Yapmamız gereken çok şey var, acımasızca üzerine gidilmeli. Türkiye, işini kesinlikle yarıda bırakmamalı. Cezaevlerinde motivasyonlarını devam ettiriyorlar." şeklinde konuştu.



#Süleyman Soylu
#Kandil
#Irak
6 yıl önce