|

İftarın baş yiyeceği: FIRINDA KELLE

Sivas'ta özellikle kış aylarının sabah saatlerinde "kahvaltı" olarak sofraların değişmez yemeklerinden olan fırında kelle, ramazanda da yoğun talep görüyor.

Yeni Şafak
01:00 - 9/11/2003 Pazar
Güncelleme: 11:46 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Sivas'ta sofraların değişmeyen lezzeti "Fırında Kelle", ramazan ayında da iftar masalarındaki yerini aldı.

Sivas'ta, özellikle kış aylarının sabah saatlerinde "kahvaltı" olarak sofraların değişmez yemeklerinden olan fırında kelle, iftar masalarını süslediği ramazan ayında da yoğun talep görüyor. Kentte 40 yıldır kelleci ustası olarak çalışan ve halen "Yiğit Akın Kellecisi" adıyla faaliyet gösteren işyerinin sahibi ve ustası olan Abdulvahap Yiğit, baba mesleği olan sakatatçılığı 40 yıldır yaptığını belirterek, "Koyun ve kuzu kellesi satıyoruz. Kendi kesimimiz olan hayvanların kellelerinin önce derisini yüzüyoruz. Daha sonra yıkayıp fırına veriyoruz. Fırında 6-7 saat gibi bir sürede odun közüyle pişirip servise sunuyoruz" diye konuştu.

Ramazan ayı nedeniyle kelleye olan talebin artığını da kaydeden Yiğit, "Önceden günde ortalama 100 tane kelle satıyorduk. Şimdi günde ortalama 150 tane kelle satıyoruz" dedi. Tanesi 4 milyon 500 bin liradan satılan "fırında kelle"nin, her kesimden müşterisi olduğunu belirtildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce