|

İkinci İstiklâl Savaşı

Devletin imkanlarıyla kendi ülkesini işgale kalkışan Fetullahçı teröristler milletten sert bir tokat yedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Sunday
Güncelleme: 05:46 - 17/07/2016 Sunday
Yeni Şafak

Yaklaşık 40 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen paralel örgüt üyesi subayların '15 Temmuz Darbe Girişimi', vatansever güçlerin direnişiyle püskürtüldü. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece Türkiye, iç işgalcilere karşı adeta ikinci bir İstiklâl Savaşı verdi. TSK içine sızmış FETÖ üyesi subaylarca uzun süredir ayrıntılarıyla planlandığı anlaşılan girişim, siyasi iradenin dik duruşu, ordu içindeki vatanseverlerin gayretleri, emniyet teşkilatındaki cesur polislerin kararlı operasyonları ve milletin meydanları doldurmasıyla başarısızlığı uğratıldı.







EŞKIYAYA İZİN VERİLMEDİ


Bir süre önce görevden alınan Genelkurmay Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse başkanlığında planlandığı öğrenilen kalkışmaya yurt genelinde, aralarında onlarca generalin de bulunduğu yüzlerce subay katıldı. Terörist Köse'nin Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Binbaşı Erkan Ağın, Yarbay Doğan Uysal'la birlikte planladığı ve Pensilvanya'da CIA korumasında yaşayan FETÖ lideri Fetullah Gülen'in onayıyla girişilen darbe girişimi sırasında TBMM, MİT, emniyet müdürlükleri, Boğaziçi Köprüsü ve çok sayıda kamu binası bombalandı. F16 uçakları ve savaş helikopterlerini kaçırarak halka bomba yağdıran FETÖ cuntası, 161 kişiyi şehit etti, 1440 kişiyi de yaraladı. Paralel teröristlere vatansever güçlerin cevabı sert oldu. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurt genelindeki operasyonlarda vatan hainlerinden 104'ü öldürüldü. Kalkışmaya katılan askerler ve onlara emir veren paralelci komutanları gözaltına alındı. Bunların sayısının ise 2 bin 839 olduğu kaydedildi.







İşgalciler teslim oldu


Boğaziçi Köprüsü'nü işgal eden ve araç trafiğine kapatan askerler, duruma el koymak isteyen vatandaşa yönelik top atışında bulundu. Korsan direnişi saatlerce sürdüren 50 asker, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte teslim oldu. Polislerin gözaltı işlemi yaptığı sırada eşkıyalar, öfkeli vatandaşların hışmına uğradı.








#FETÖ
#TSK
#Darbe
#15 Temmuz
8 years ago