|

İkisinin arasına bu cümleler giremez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gül'ün danışmanı Ahmet Sever'in 'Erdoğan ile Gül arasında ihtilaf' tezi üzerine kurulu kitaba tepki gösterdi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 07:25 - 16/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Yıldız, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Sever'in 'Abdullah Gül ile 12 yıl' kitabındaki iddialara ilişkin, “11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan arasında bir ayrılık oluştuğu intibasını vermektedir bazı cümleler. Ben buna katılmıyorum. Tarihi gerçeklerin bir danışman ve kitapla aktarılıyor olması, şu anda böyle bir üslubun çok daha gerisinde kalmıştır" dedi.



SAMİMİYETLERİNİ BİLİYORUZ


Usulün esasın önüne geçtiğini söyleyen Yıldız, “Böyle bir ortamda bu konuların bu şekliyle tartışılıyor olması bir anne baba şefkatiyle bakan her iki cumhurbaşkanımızın da gerek davasına gerekse ülkemize olan bakış açısını değiştirmeyecektir. İki samimi insanın arasına bu tür cümleler girmez, giremez. En fazla her iki kurucu üyenin de yani cumhurbaşkanlığı sıfatlarından daha önce partimizin her iki kurucu üyesinin de birbirine olan samimiyeti bizler tarafında bilinmektedir" ifadelerini kullandı.



ÜSLUP ESASIN ÖNÜNE GEÇMİŞ


Her iki cumhurbaşkanının da üslubunun, aralarında oturup konuşmaları olduğuna dikkati çeken Yıldız, “Böyle bir kitabın bu şekliyle, üslubunun esasının önüne geçecek şekilde yayımlanması enteresandır" dedi.



Nemalanan isimlere bakın


Bakan Yıldız, “Böyle bir kitabın yayımlanmış olmasıyla beraber oluşturulmaya çalışılan tartışmalardan kimler hangi şekilde nemalanmaktadır, kimler üzülmektedir. Ben sevinenler arasında değilim. Danışmanlıklar, aile içi yapının dışarı vurulması anlamında tercüme edilmemesi lazım. Danışmanlıklar bulunduğunuz makamın her türlü gereklerini, sizden talep edilen noktanın karşılanması olarak dikkat çekmektedir" diye konuştu.


#Taner Yıldız
#Ahmet Sever
#Tayyip Erdoğan
9 yıl önce